Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,200 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mám už začať brať ANTIBIOTIKÁ, alebo čakať?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem. Som v 20 tt a mám silný produktívny kašeľ teraz už 2 týždne, ktorý začal z nádchy (tá trvá tiež vyše 2 týždňov). samozrejme u lekárky som s tým bola, len čo mi to začalo aj u orl. za ten čas brala som Bioparox, Pamycon (lokálne antibiotiká) sirup Stodal a sirup Hedelix. Nič nezabralo. Hlieny v nose som mala, aj naďalej mám prevažne hnisavé (zeleno žlté)a pri vykašliavní to isté.
    Dnes som bola u lekárky opäť (kvôli zhoršeniu stavu, kašeľ ma veľmi vyčerpáva a určite aj dieťatko) a predpísala mi antibiotiká SUMAMED 500. sú v mojom prípade opodstatnené? Teploty z celkovej infekcie nemám. Podozrenie je na bakteriálnu infekciu, odobrala mi kultiváciu hlienu, výsledky budú o týždeň.Pýtam sa mám počkať z liečbou sumamedu týždeň, alebo ju zahájiť už teraz ešte bez kultivácie? Čo keď nezaberú na to, čo mám? Neviem, čo je horšie, či byť v infekcii naďalej, alebo brať antibiotiká. bojím sa o bábenko. Ďakujem Vám za skorú odpoveď