Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
16,958 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • ZLEPSENIE

    , Autor: Registrovaný používateľ

    pekny večer prajem, ja by som chcel vedieť aka je šanca,,s manželkom sa pokušame 3 roky o dieťa ale bez vysledkov,,,,,boli sme na všetkych bvyšetreniach ktore dopadli asi tak u mna zistili že mam slabe spermie pod 20 milionov a bral som Proviron a Koenzym q10,po 6 mesiacoch uživania tabletkoch som bol u doktora na kontrolu ktora dopadla vyborne moje spermie sa pohybuju rychlejšie a vraj mam nad 35 milionov vraj sa to zlepšilo o 50 percent čo je super teraz momentalne beriem druhe tabletky aj vitaminy,,,,,,,u manžerlky uzistili polyc.ovarie ,začala brať glostybekyt ktore jej zaberaju po inych strankach sme v poriadku,,,chcel by som vedieť či sa nam podari a či sa bude dať aj bez IVF,,dakujem a peky večer

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    manželka by mala mať ideálnu hmotnosť, to je pri PCO naprosto najdoležitejšie, potom vidím šancu na otehtonenie ako reálnu s Vašim spermiogramom.

Podobné otázky

  • chlamydie a ich liecba

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den...
    minuly rok mi boli zistene pohl.chlamydie dostali sme liecbu na 9dni summaredom,nepomohlo nam to a tak sme zacali brat medociprin 500g 2xdenne 21dni plus dalsie 2 tyzdne bez pohl.styku a potom ma nasledovat kontrolny ster....momentalne mame za sebou 2 tyzdne liecby a zatial nepocitujem ziadne zlepsenie prave naopak citim viac rezavu bolest v podbrusku a pridali sa do toho aj bolest v krizovej oblasti hlavne v noci....co to moze znamenat?
    dakujem za vas nazor

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    liečba chlamýdii býva občas veľmi náročná a dlhodobá. Ja podávam dvoj až trojkombináciu antibiotík na 21 dní (entizol, ciprofloxacin, klaritromycín).

  • zle pecenove testy v pripadnom tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor. Pred 1,5 mesiacom som bola liecenia pre infekciu (Chlamydie pneumonie) - brala som 30 dni antibiotika a okrem toho som mala aj salmonelozu. Vcera som bola s manzelom v centre asist. reprodukcie na inseminaciu a dnes mi moja obvodna lekarka povedala, ze mam zvysene pecenove testy ALT 1,43. Chcem sa vas opytat, ci mozem brat nejake lieky na zlepsenie vysledkov ALT (v pripade, ze by bola inseminacia uspesna), ci to nebude mat nejaky negativny vplyv na babo. Moja pani dokrorka nevie, ci mi môze nieco predpisat. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    hlavne nevie sa príčina zvýšených testov, možu to byť aj antibiotiká, ale aj infekčný zápal pečene.
    Lieky sú zbytočné, lebo sú málo účinné, skor je potrebná pečeňová diéta.

  • Dvojroha maternica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, snazime sa o babatko 6 mesiacov, viem ze je to este skoro, ale moze byt pricina nasej neuspesnosti fakt, ze mi zistili dvojrohu maternicu pred rokom? Doktor sa mi vyjadril, ze s otehotnim moze, ale aj nemusi byt problem, ze problemy sa vyskytuju skor pri donoseni a zeny casto potracaju, alebo ked aj donosia, vacsina rodi cisarskym, je to pravda?? Ako dlho sa mame este pokusat, aby bol dovod zaist k mojmu lekarovi?? Mam 27 rokov, dakujem....

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    dvojrohá maternica je náhodný nález a závisí na rozsahu nálezu, či to nejako ovplyvní tehotnosť. Aj tak sa s tým nedá nič robiť, operácie sa už nedoporučujú, lebo neprinášajú zlepšenie.
    Ale pol roka je skutočne iba veľmi kráta doba a je chybou sa nad tým vobec zamýšľať.

  • Špinenie pol dna

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den Pán doktor chcela by som vedieť čo to znamena včera som mala hnedy vytok špinenie mala som trochu na nohavičkach potom na papiery a trvalo to len pol dna potom už nič prestalo to teraz neviem či mam ísť k doktorovi alebo si to nema všimať((((( mam nepr.menštr. a minuly mesiac som nedostala a ten mesiac ešte nič snažim sa otehotnieť mam PCO)))))) myslim že manžel tu neraz pisal o nás a našim problemov myslim že bol pod nadpisom zlepšenie alebo niečo take______ dakujem

  • ZLEPSENIE3

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný den najprv by som sa rada podakovala za Vášu odpoved....,,,,,čo sa tyka tej cukrovky bola tiež a všetko je ok,,,,,dala som manželke prečitať vašu odpoved a rada by sa spytala čo tym myslel jej doktor ked jej nechcel pichať injekciuu aby dostala menštruaciu a aby začala brať tabletky glostybekyt,,,, može ostať tehotna ???????? to chcel doktor jej povedať tak potom jej problem PCO nieje až taky vážni a može sa stať že sa nám podari?????ako teraz manželka cviči aby schudla--važila sa a ma 57-56kg ale chce mať 53kg.MOZE MANZELKA OSTAT TEHOTNA AJ BEZ TABLETKOCH??????(keby ste chceli si prečitať ostatne moje otázky sú pod nazvom ZLEPSENIE,,ZLEPSENIE2) dufam že som sa nespitala nejaku hluposť ale chceme vedieť jasnu odpoved dakujem Vám a pekný zvyšok dna,,,,,

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno manželka može otehotnieť aj bez liekov, ale píšete o sebe v ženskom rode, preto mi to príde podivné.
    Takže až bude mať manželka normálnu regulérnu hmotnosť, je možné, že bude mať pravideľnú ovuláciu a otehotnie.