Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Lomexin

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Dostala som na predpis Lomexin vaginálne kapsuly a Lomexin vaginalny krém ( mam kvasinkovu infekciu). Doktor povedal ze mam si dat 2 kapsuly a 1 kapsulu raz za tri dni, len som nepochopila ako si mam dat ten krém ked ze sa tiez aplikuje do vnutra. Mam si dat krém hned na druhy den po aplikácii prvej kapsuly alebo ma tam byt aj nejaka prestávka medzi tym ( prvy krat mam na predpis taky krém, preto som sa neopytala doktora ako si ho mam davat)
    Vopred Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ja osobne lemexin nepredpisujem, takže neviem ako sa užíva. Ak máte vkladacie kapsule a krém, je logické, že by ste si mali dať kapsulu do pošvy a krémom natrieť povrch - vulvu.

Podobné otázky

  • Lomexin

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dakujem za odpoved.
    Len ze ten krém je tiez do vnútra nie ja iba sa natierať , v balení bol aj špeciálny aplikátor a preto som sa ani doktora nepytala ako si ho mam davat????????‍♀️

  • Otazka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    chcela by som sa spytat. Manzelovi sa urobili pod predkozkou na zaludi cervene miesta mokvave. Dava si na to canesten. Ja nemam ziadne problemy zatial.
    Treba ist s tym k lekarovi alebo staci ked si bude potierat canestenom? Mam doma este Lomexin krem.

    Dakujem

    Martina

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bez vyšetrenia neviem, či sa jedná o mykozu, alebo o iné ochorenie. Canesten lieči iba mykotický zápal. Lomexin je tiež na mykózu. Ak nemáte potiaže a manželovi zaberie canesten, tak sa nemusíte liečiť vobec.

  • E.coli

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem p.Dr,

    mavam caste kvasinkove infekcie bola mi aj potvrdena na imunologii alergia na plesne. Zacali ma vakcinovat Candidou uz asi vyse pol roka. Teraz som na udrziavacich davkach.
    Nedavno mi bola zistena bakteria E.coli aj mojmu manzelovi. Preliecovali sme sa anitbiotikami bez pohlavneho styku + ja som brala este Lomexin krem do posvy.Mala som robene kontrolne stery a kvasinka mi vysla negat. ale e.coli vysla pozit. Gynekologicka mi nechcela dat dalsiu liecbu ze pokial nemam problemy ako vytok a svrbenie tak mi nechce zbytocne narusat posvovu floru kedze vie ako casto trpim kvasinkami tak aby sa mi nevratili znova z antibiotik. Poradte mi co mam robit s tou E.coli nakolko by sme chceli mat uz aj babatko s manzelom.Manzelova kozna lekarka mi povedala, ze nakolko manzelovi vysla ta e.coli tiez z kontrolneho testu tak by sme sa mali znova obaja preliecit a brat antibiotika tak ja uz neviem fakt co si mam mysliet.

    Dakujem a budem rada ak mi odpisete na moj e-mail sukromny.
    Dakujem a ostavam s pozdravom

    Martina

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    E. coli nesposobuje žiadne potiaže a nesmie sa liečiť. Je to normálna pošvová flora takisto je normálne keď sa nachdáza na penisu.
    Nič neužívajte. Antibiotiká Vám iba uškodia.