Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Lieky na uvoľnenie svalov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor,
    môžu lieky na uvoľnenie svalov (ak som ich užívala, v prípade bolesti krížov a ešte som nevedela, že som tehotná) byť príčinou potratu v 5.tt? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    najčastejšou príčinou potratu v takto nízkej gravidite je genetická chyba, ktorá vznikla náhodne. Bežné lieky spôsobujú potrat iba veľmi zriedka.

Podobné otázky

  • Implantacne krvacanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pan doktor,
    zhruba v case ked som mala dostat menstruaciu som mala priznaky podobne menstruacii, tak som tomu nevenovala pozornost a myslela si, že to bola menstruacia. Od toho ubehli asi 4 tyzdne a teraz som zistila, ze som tehotna (5tt). Mohla som si tu "menstruaciu" zamenit s implantacnym krvacanim? A ak som v 4. tt uzivala lieky na uvolnenie svalov a bolest (nevedela som, ze som tehotna), môže to sposobiť porat alebo nejake problemy? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    každá žena, ktorá nepoužíva antikoncepciu musí počítať s tým, že otehotnie. Mohlo sa jedna´t aj o implantačné krvácanie, presný termín pôrodu sa vypočíta z ultrazvuku v 9. - 12. týždni. Na začiatku plod reaguje všetko alebo nič, ak by sa poškodil, potratí sa.