Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,549 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesť hlavy pri orgazme

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už tretíkrát za sebou sa mi stalo, že ma počas pohlavného styku, počas prežívania orgazmu, začala silne bolieť hlava, v oblasti čela, spánkov až za ušami. Bolesť je náhla, silná, no po krátkom čase sa zmierni a je ju cítiť už len trochu. Tlak mám v poriadku. Je možné, že táto bolesť vzniká z bolesti krčnej chrbtice, s ktorou mám problémy už dlhšie? Na internete som čítala, že je to častý problém, no ešte som sa s tým nestretla. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    musím napísať, že som sa s podobným prípadom nestretol ani ja. Literatúra udáva, že tzv. OH (orgastic headache) je klinicky nevýznamná záležitosť, ktorá Vás nijako neohrozuje. Ale je potrebné vylúčiť aj cievne problémy, ktoré tiež môžu mať podobné prejavy, počas orgazmu dôjde k prudkému stiahnutiu ciev v mozgu. Odporúča sa zvážiť magnetickú rezonanciu ciev v mozgu, preto vyhĺadajte neurológa.