Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Krvácanie

    , Autor: Danka02

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette avšak mi neprišlo krvácanie počas pauzy. Dnes je to štvrtý deň. Test som si robila na 2 deň pauzy a bol negatívny. styk bol 13 .2 z toho styku asi nič ale druhý styk 27.2 takže to mi test ešte nič neukáže

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to normálne, patrí to k žiadúcim účinkom antikoncepcie, že vynechá krvácanie, pokračujte ďalej podľa návodu (po 7 dní pauze nové balenie), ste plne chránená.

Podobné otázky

  • Bolest vajecnikov bo potrate

    , Autor: Zuzivalent1

    Dobry den, v piatok mi oznamil Dr, ze embryjko uz nezije. Na sobotu mi dal cytotec (4 + 2), asi 6 hodin krce, bolesti, a n akonci kontrakcia a vyslo vsetko. Bolesti zmizli. V nedelu a pondelok som mala klasicke menstruacne slabe bolesti, a klasicke krvacanie, ziadne silelne. Vcera, teda v utorok rano som mala sialene bolesti vajecnikov, isla zo mna slabo husta krv s malymi zrazeninami, a cca po hodine bolesti vysla zo mna vacsia zazenina. Bolest hned ustupila a cely den jemne krvacanie bez bolesti. A dnes v noci o 3tej som sa budila opat na velke bolesti vajecnikov, ako keby krce, opat krv (nie vela) s malymi zrazeninami, dala som si flector a po 1,5h bolest prestala. Bola som aj velmi nafuknuta.

    Z coho to este moze byt? Je to problem alebo normalne?

    Zajtra rano idem k dr. Zijeme inak v zharanici

  • Tehotensky test

    , Autor: Janulka456

    Dobry den, chcela by som sa spytat, ci mozu bakterie v moci ovplyvnit vysledok tehotenskeho testu. Test mi vysiel negativny po 42 dnoch od styku, pricom som do 44 hodin po styku uzila Escapelle, po 6 dnoch dostala krvacanie po Escapelle a nasledne aj dalsiu menstruaciu. Mohla by som byt v tomto pripade tehotna?
    Dakujem

  • Problemy po medikalnom potrate

    , Autor: b

    Dobry den, absolvovala som medikalny potrat v zahranici kde som vzala misoprostol oralne 27.1. (17 dni dozadu). Od nasledujuceho dna beriem antikoncepcne tabletky Effilevo na docistenie. Potrat velmi bolestivy, prve tri dni silne krvacanie, dalsie 3 dni stredne, dalsi tyzden slabe az spinenie.
    O 2 tyzdne po zakroku (od 10.2.) mam opat znova silne krvacanie (uz 3 dni vkuse), velmi nafuknute brucho, bolesti v podbrusku ako pri silnej menstruacii. Horucku nemam, tym padom si nemyslim ze by slo o zapal maternice.
    Znepokojuje ma navrat silneho krvacania a dnes uz rezava bolest v podbrusku. Nikde sa neviem dopatrat ci je toto normalny priebeh.
    Naslednu kontrolu mam az 20.2. ci sa vsetko vycistilo.
    Viete mi poradit ci mam ist dovtedy na urgent alebo vydrzat s liekmi od bolesti?
    Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tento protokol podávania misoprostolu v kombinácii s antikoncepciou ja nepoznám, ale samozrejme ak máte bolesti a silné krvácanie, je potrebné vyšetrenie na pracovisku, kde Vám misoprostol podali.

  • Tabletka po

    , Autor: Tati123

    Dobrý večer, mala som nechránený pohlavný styk, v noci z 10.2. na 11.2. ale priateľ sa do mňa nespravil. Užila som tabletku po Apreg, približne po 39 hodinách. Mávam kratší menštruačný cyklus, približne 21 dní, takže som mala dostať menštruáciu 11.2. ale nedostala som ju. Dnes, 12.2. som mala príznaky podobné menštruácii (bolesť brucha atď) ale užila som aj tak tabletku po, pretože sa chcem tehotenstvu vyhnúť. Po 2 hodinách od užitia tabletky sa dostavilo krvácanie, môže sa jednať o menštruáciu alebo je to spôsobené tabletkou? Vedeli by ste mi keď tak poradiť, kedy je vhodné spraviť si tehotenský test alebo ísť k lekárovi aby mi zistil či som tehotná? Vopred ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to krvácanie spôsobené vysokými dávkami hormónov, takže môžete mať teraz narušený cyklus. Treba počkať na ďalšiu menštruáciu, ktorá by mala prísť do 6 týždňov. Potom si určite dajte predpísať normálnu antikoncepciu.

  • Môžem mať pohlavný vstyk ak užívam duphaston ?

    , Autor: Betka888

    Dobrý deň, minulý rok v 6 týždni som potratila. Kvôli tomu mi lekár predpísal duphaston. Momentálne som v 14 týždni tehotenstva a nie som si istá či samotný orgazmus môžem mať alebo nie. Keďže mi môj pán doktor nič podobne nespomenul. Spinenie ani krvácanie nemám, na 3D ultrazvuku som už bola a povedali že plodik vyzerá ukážkovo. Akurát mi predpísali Aspirin 100 ktorý užívam preventívne aby sa nedostavila preeklampsia. Mohol by orgazmus spôsobiť nejaké problémy ? Rast alebo potrat ?