Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,834 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolest

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pán doktor.
    ja by som sa chcela opýtať na niečo,keď mám pohlavný styk tak ma vagína bolí, štípe no ale potom už nie.... z čoho može byt tá bolesť? može to byť mykoza? niekedy si davam aj detský púder nato...
    Ďakujem za odpoved

Podobné otázky

  • prechod?

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, mám 44 r.,menzes pravidelný, kedže užívam hak (drsp, 0.02 ee) ale už niekolko mesiacov mám takmer všetky prechodové príznaky ako návaly, nočné potenie, nespavost, zmeny nálad, bolesti hlavy, chrbta, klbov, unava… je treba začat niečo užívat? možem najprv skusit niečo prírodné?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    dávka 0,2 EE je zrejme pre Vás nízka a bolo by vhodné zmeni´t antikoncepciu za hormonálnu substitúciu. Tým sa situácia plne vyrieši. Niečo prírodné si môžete dať ako doplnkovú liečbu.

  • Je postup lekara spravny?

    , Autor: Zuzivalent1

    Dobry den,

    som po cytotec potrate. V sobotu som ho zvaiedla. Mavam este nocne krce, po flectore sa ulavi, a po krcoch vypadnu este zrazeniny 2-3cm zrazeniny.

    Dnes som bola na kontrole, tak povedal, ze co trebalo, vyslo, ale este tam ostali kusky, nic vazne, ale ostali. Povedal, ze to nie je na kyret a s menzesom sa urcite vyplavi. Dal mi este 4 tbaletky cytotecu zo spodu, aby este maternica vypudila, co ma.

    Bude bolest taka ista? Podla Vas by som mala ist na kyret? Podla neho uz nemusim ist ani kontrolu, iba keby som mala problemy.

    Zijeme v zahranici.

    Dakujem!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    podľa publikovaných štúdii sa neúplný potrat po cytotecu takmer v 100% dočistí sám, takže určite nie je potrebný kyret. Postup lekára je veľmi správny a adekvátny.

  • Bolesť pri sexe po pôrode

    , Autor: Veronika233

    Dobrý večer. Som skoro 3 mesiace po pôrode a s priateľom sme mali už pár krát sex ale dnes som mala bolesti v podbrušku pri aj po sexe . Je to normálne alebo radšej by som mala ísť ku svojmu doktorovi ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    jeden krát to nemusí nič znamenať, pri prekrvení maternice môžu byť po styku nepríjemné pocity.
    Ale ak by sa bolesti opakovali, navštívte lekára.

  • Parovirus B19 v 23.tt

    , Autor: Mama "two" be

    Dobry den pan doktor.

    Aktuálne som v 23.tt a vcera mi bol potvrdeny Parovirus B19 (PCR - pozitiv). Najskor som to dostala od starsieho syna, ktory prekonal piatu chorobu s typickym prejavom a vysevom od 23.2. Ja som požiadala o vysterenie nakolko sa mi objavili vyrazky neznameho povodu v oblasti brucha, krizov a stehien a mam mierne bolesti klbov ruk, clenkov a kolien (bez teploty). Moja gynekologicka ma odporucila do rizikovej poradne. Som po IVF KET a picham si Clexane 0.4 1krat denne kvoli M2/M2 polymorfizmu v gene pre ANXA5. Neviete náhodou dokedy sa moze prejavit na dietatku následok tejto choroby ak to preslo aj na neho? Alebo sa proste len podrobne sleduje jeho vyvoj az do porodu? Ako je to s uzivanim nizkomolekulovych heparinov v pripade, ze virus presiel aj na dietatko a hrozi pripadne ta anemia? Je vacsie riziko prestat to uzivat alebo uzivat dalej? Pri prvom tehotenstve som pichala cele tehotenstvo a aj 6 nedelie po porode. Ma zmysel davat robit protilatky aj z plodovej vody podla Vas alebo je to len zbytočne riziko?
    Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je potrebné sledovať u plodu prietoky v mozgových tepnách, aby sa čo najskôr objavila prípadná anémia. Parvovírus môže spôsobiť u plodu rozpad červených krviniek a chudokrvnosť, ak sa zistí anémia plodu, je indikované podávanie transfúzie priamo plodu. Ak ste v dosahu Bratislavy, prihláste sa k nám do rizikovej poradne, máme s týmto bohaté skúsenosti. Nízkomolekulárne heparíny môžete brať ďalej.

  • Bolest vajecnikov bo potrate

    , Autor: Zuzivalent1

    Dobry den, v piatok mi oznamil Dr, ze embryjko uz nezije. Na sobotu mi dal cytotec (4 + 2), asi 6 hodin krce, bolesti, a n akonci kontrakcia a vyslo vsetko. Bolesti zmizli. V nedelu a pondelok som mala klasicke menstruacne slabe bolesti, a klasicke krvacanie, ziadne silelne. Vcera, teda v utorok rano som mala sialene bolesti vajecnikov, isla zo mna slabo husta krv s malymi zrazeninami, a cca po hodine bolesti vysla zo mna vacsia zazenina. Bolest hned ustupila a cely den jemne krvacanie bez bolesti. A dnes v noci o 3tej som sa budila opat na velke bolesti vajecnikov, ako keby krce, opat krv (nie vela) s malymi zrazeninami, dala som si flector a po 1,5h bolest prestala. Bola som aj velmi nafuknuta.

    Z coho to este moze byt? Je to problem alebo normalne?

    Zajtra rano idem k dr. Zijeme inak v zharanici