Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • mocova rura

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,pisem Vam ohladom mojho vazneho problemu..som 7 tyzden po porode sekciou..riesim to uz 6 tyzdnov,no nikto mi s tym neviem pomoct..po prichode z porodnice,som zistila ze mam vonku mocovu ruru asi 1,5cm..normalne ju mam vonku..bola som s tym hned u svojho gyn.no ten mi povedal ze to sa samo stiahne,ze to pri cievkovani mi podrazdili.Tak som cakala dalsie 2 tyzdne,pricom sa nic nezlepsilo,stale ma trapilo palenie,stipanie pri moceni (co pretrvava dodnes), tak som opat isla na gyn.no bol tam druhy lekar,a ten mi prikontrole mocu (iba tym papierikom) hned povedal ze to mam silny zapal mocovych ciest a dal mi ant.Zinnat 500mg,pricom mi povedal ze ak sa to nezlepsi,mam sa zastavit..co sa aj stalo..po dalsich 2 tyzd.som isla na kontrolu a povedal mi ze to bude urologicky problem..hned som isla na urologiu,tam mi vysetril hned moc,pricom som si pockala na vysledok v laboratoriu a povedal ze to je nejaka infekcia,ze mi urobí kultivaciu,co bude vysledok o dalsi tyzden..vysledok bol negativny ( palenie,stipanie,stale pretrvavali),a podotkol,ze to este nevidel,co mam ja.. a poslal ma na "dermatologiu",pricom to s tym nic nema,predsa mam vysunutu mocovu ruru..tak som opat isla na gyn.,povedala som mu co mi robil,povedal,no opat mi povedal ze to je urcite z urologickeho hladiska,ze mi asi natrhli mocovu ruru,ked mi vytahovali kateter..uz neviem co mam robit :-(
    Mam maleho syna,nemam kedy chodit stale po lekaroch,to naozaj nikto sa s takym problemom nestretol?Myslite ze sa to tam nejako ma iba zatlacit,ci sa to nejako chirurgicky robi?bojim sa to ho co mi budu robit..
    Dakujem za odpoved..

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ja osobne som sa s niečím podobným nestretol, hľadal som niečo v odborných časopisoch, ale k ničomu som sa nedopátral.
    Určite je to urologický problém a mal by to riešiť urológ, prípadne urogynekológ.

Podobné otázky

  • otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor.
    Jedna otázka ma zaujíma. Mám realtívne pravidelný cylkus 28 dní. Dllhodobo mám odpozorované, že moje plodné dni sa pohybujú v rozmedzí 14-16 deň (prvé dieťa počasté takto). Môžem teoreticky otehotnieť, keď som mala styk na 22. deň cyklu (biely hustý výtok ako vždy pred menzesom) a manžel sa vôbec "nespravil"? Menzes mi mešká 4 dni zatiaľ.
    Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí či sa spravil poštár (vtip).
    Teoreticky je možné, že mužská močová rúra obsahuje plodné spermie aj mimo ejakulácie, ale prípady nie sú časté. Urobte si tehotenský test, predpokladám, že bude negatívny. Ak sa menštruácie nedostaví do 14 dní od termínu, navštívte gynekológa.