Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Neviem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den Pan doktor mam na Vas taku otazocku s priatelom by sme chceli babo :) lenze on ma krvnu skupinu 0 Rh pozitiv a ja 0 Rh negativ :( prosim Vas mozete mi o tom blizsie povedat neviem o rizikach vlastne neviem o tom nic :( bojim sa rizik a toho vsetkeho:( za odpoved Velmi pekne Ďakujem.

Podobné otázky

  • Menstrulacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den bola som na preventivke u gynekologa a neviem presne ci som tehotna alebo nie on mi nepovedal nic take videl by pan doktor na ultrazvuku ze som tehotna ? Aj ked by som bola tehotna len par dni alebo tizden ? Ukazuje na ultrazvuku ze sa oplodnilo vajicko ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na ultrazvukovom vyšetrení je vidno zdravé tehotenstvo najskôr 3 - 4 týždne po oplodnení, teda až po vynechaní menštruácie. Skôr lekár nezistí, či ste tehotná, ale môžete si spravi´t tehotenský test z moču, to je presnejšie.

  • Kyret

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Absolvovala som kyretáž, o 4 dni som sla gyn lebo som mala teplotu 37.4 a povedala ze na sone nieco vidi ale ze sa to mozno vypudi a dala mi injekciu buscopan. o 3 dní na to som šla na pohotovost s teplotami 37.8 a povedali mi že to nedobre vybrali tam kde som bola a musim ist druhy krat lebo sa zvyšky teda nevypudili. Velmi zle som to psychicky niesla doslova som sa zosypala. Sla som druhý krat ukazali mi na sone 16mm oval ktory tam nema byt. O den na to mi robili kontrolne sono a je tam stale 12 mm ovál a povedali ze bud to zachrani a vypudi priroda alebo musim ist tretí krat na kyret. Mam nasadene antibiotika a teplotu treti den 37.4 ziadne bolesti ale po kyrete ziadna krv ani nic bojim sa ze to nevypudim sama a budem musiet ist znova ale ja sa strasne bojim ja chcem mat v buducnosti dieťatko... citala som niekde tu v clanku nieco ze zvyšky ide vypudit aj tabletkami no neviem ci je to možné len pri zamlcanom tehotenstve alebo aj pri kyretáži co si vybrala sama žena. Velmi som sa bala 2hej kyretazi nie to ze budem musiet ísť treti krat ved to nie je normalne velmi sa bojim ze to nikdy neakonci a ja chcem mat este bábätko prosim poraďte...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade ak sa jedná o potrat Vám mali ponúknuť tabletovú podporu vyprázdnenia maternice a nie robiť kyretáž. Práve pre tento problém, že je to chirurgický zákrok a nemusí byť vždy úplne úspešný.
    Aj pri neúspešnej kyretáži je možné dať liek misoprostol na dovyprázdnenie maternice, žiadajte o neho.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, som po operácii zlcnika zahojená všetko… 2m mám po.. som tehotná a mám obavy o bábätko nakoľko som mala katastrofálne výsledky pred operaciou a skončila som až na jiske kde ma nemohli prebrať lebo som mala všetky hodnoty zle … a teraz sa bojím či všetko dobre dopadne.
    Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na toto sa nedá nič napísať, lebo netuším aké hodnoty ste mali zlé a prečo ste skončili na JISKe.
    V každom prípade ak ste 2 mesiace po takto závažnom stave tehotná, je to chyba a je chyba, že Vás nikto nepoučil o plánovanom otehotnení a o účinnej antikoncepcii.
    Neviem Vám viac napísať. Určite absolvujte interné vyšetrenie, aby sa posúdil Váš momentálny zdravotný stav.

  • Spermiogram

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor prosím Vás výsledky spermiogramu sú: ph: 8
    Kolikvacia do 30 min: úplná
    Denzita: cca 56mil/ml
    Pohyblivých: 60%
    Motilita: veľmi dobrá
    Patolog. formy: 15%
    Propulzivita: veľmi dobrá
    Sú výsledky dobré alebo zlé? Hlavne tým patologickym formám nerozumiem. Veľmi pekne Vám ďakujem.

  • Tekutina z prsníka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Už asi pol roka mám problém,že mi z pravého prsníka vyteká raz biela,raz zelená tekutina. Bola som s tým aj u gynekológa a ten to po sone a teste na prolaktin kde nebolo nič zistené,prestal ďalej riešiť. Neviem ako mám postupovať ďalej,keďže mi to dosť vadí a nepríde mi to normálne,len neviem ako mám ďalej pokračovat. Ďakujem vopred za názor