Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Polohy pri pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    chcela by som sa Vás opýtať a poprosiť o radu, kde môže byť problém. Pred tehotenstvom sme mali s manželom pohlavný styk dosť často (cca každý druhý deň) a mohli sme používať rôzne polohy, aj všetky možné... Ale po pôrode (cisársky rez) a určitej dobe nám žiadna poloha nevyhovuje, misionárska vôbec pretože nič necítim a takisto manžel pri tejto polohe a aj inej nie je schopný sa milovať dlho nakoľko tiež nič necíti a tým ani nemôžme pokračovať. Jediná poloha pri ktorej nám to obom vyhovuje, že aj cítime vzrušenie a je to také pevnejšie je poloha zo zadu. Prosím Vás o radu, že čo sa mohlo stať keď nám zrazu nevyhovuje žiadna poloha, okrem polohy zo zadu, kedy je aj manžel viac vzrušený, týmpádom ho viac cítim a aj ja som užšia. ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to normálny dosledok tehotnosti a porodu, pošva už nebude to čo bývala zamladi. Je dobré, že aspoň nejaká poloha Vám vyhovuje, užívajte si ju.
    Pomocť može gymnastika panvového dna, skúste Kegelove cviky, nájdete návod na internet.