Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • krvavy vytok po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor chcela by som sa spytat,som 5 dni po kyretazi.Na 4 den sa mi objavil hnedy vytok a na 5 den uz bol krvavy vytok a mierne pichanie v podbrusku,teplotu nemam chcem sa spytat ci to moze znamenat nieco zle alebo to je normalne a ak ano kolko to moze trvat.A kedy mozem ocakavat prvu menstruaciu.
    Chcela by som pocut este vas nazor nato ze v 5 tyzdni tehotenstva som zacala mat hnedy vytok a trval 3 tyzdne,co som aj povedala svojmu doktorovi a ten mi povedal ze to je v poriatku na ultrazvuku mi nic nenasiel ani hematon, dal mi duphaston a vitaminy femibion 800 a ked som sla v 8 tyzdni na kontrolu povedal mi ze plod uz nezije,vyvoj sa zastavil v 7 tyzdni a chcela by som vediet ci ten hnedy vytok nemohol nieco naznacovat nejaky chybu plodu alebo ze tam uz nebolo nieco v poriadku,aby sa nasla pricina preco mi to odumrelo . Alebo mohlo byt pricinou ze som mala opakujucesa zypaly mocovych ciet co som riesila urinalom? O 3 mesiace sa chceme pokusat znova ale mam strach ze sa to znova zopakuje.Velmi pekne Vam DAKUJEM za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    odumrelo to preto, lebo bolo geneticky nezdravé. Nie je dovod to nijako vyšetrovať a žiadna liečba takto chorý plod nezachrání, potratí sa 20% poznaných tehotností a až 60% všetkých tehotností (aj nepoznané včasné gravidity), preto je zbytočné to nejako riešiť.
    Ten výtok po kyretáži je normálny, trvá to obykle cca. 10 dní.