Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Únik moču a nechuť na sex

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, chcem sa opýtať. Som 5 mesiacov po pôrode a stále mám problémy s únikom moču. Moja Mudr. ma nechce poslať na urológiu, pretože ešte dojčím a vraj sa dá tento problém riešiť cvikmi, kt. samozrejme skúšam keď je čas (pri mojich 2 špuntoch, sa čudujem, že si sadnem na chvíľu). Vraj to zapríčinili 2 tehotenstvá skoro po sebe (2 roky) a dosť veľké deti. Mám sa vraj ohlásiť po roku. Chcem podotknúť, že od pôrodu som s manželom nemala sex po 1. nemám vôbec chuť na sex, neviem či je to zapríčinené antikoncepciou a po 2. ma ťaží práve tento únik moču. Čo by ste mi prosím poradili vy? Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    okrem cvikov je vhodná aj lokálna liečba estrogénmi (ak kojíte).
    Je možné, že únik moči vo Vás sposobuje odpor k sexu, preto je vhodné to liečiť. Lekárka by Vás mala poslať na urogynekologickú ambulanciu, sú v nemocniciach.