Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • problem po porode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pán doktor,
    je mi to trápne, že Vás otravujem takouto otázkou, ale neviem ako sa to mám priamo opýtať svojho lekára. Po pôrode, čo je už rok a tri mesiace, keď dôjde k "úniku plynov",a ja sedím, dostanú sa mi do pošvy, tiež sa mi to stava keď troška zdržiavam moč,keď sa potom pohnem vydávam presne taký zvuk ako pri prdení, a je mi to velmi trápne, doma mi to až tak nevadi lebo manželovi som vysvetlila ako to je, ale kvoli tomu obmedzujem aj navštevy u známych lebo sa bojim, že sa strapnim, budu si myslieť že som si ,,ulavila,,.
    ak môžte poradte mi prosím, čo sa stým dá urobiť, pred pôrodom sa mi to nestávalo.

    velmi pekne ďakujem. hanna

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tento problém nie je zriedkavý, sposobuje ho nadmerné roztiahnutie tkanív pošvy a pošvovej steny.
    Určite pomože cvičenie panvového dna, ale predtým by bolo predsa vhodné vyšetrenie, pretože niekedy pri porode dochádza k závažnejším poraneniam panvového dna a vtedy nestačí iba rehabilitácia, objednajte sa do urogynekologickej ambulancie v okolí.

Podobné otázky

  • Problém po pôrode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    chcela by som sa vás opýtať nasledovné: rodila som 5. augusta a až do dnešného dňa zo mňa stále dačo(očistky???) odchádza. Od dňa pôrodu som mala najprv krvavé očistky, potom boli hnedasté až priesvitné, potom sa to znovu zmenilo ako keby na žltavé a tento týždeň už mám pocit, ako keby to bol hnis, čo so mňa vyteká. Rodila som normálnym spôsobom, po pôrode mi bola vykonaná kyretáž kvôli krvácaniu po pôrode a kvôli tomu, že mi pred pôrodom odtekala 16 dni plodová voda. Som aj po konizácii krčka maternice.
    Výtery z vagíny po šestonedelí u lekára som mala negatívne, cytológiu 2. Na prehliadke u gynekológa som bola po 8 týždňoch od pôrodu.
    Prosím poraďte mi, čo s tým robiť. Som už dosť z toho nervózna.
    Bolo mi povedané mojím lekárom, že pri kojení to môže byť, ja som však čítala pravý opak, že keď žena kojí, tak sa skôr dá do poriadku.

    Ďakujem za vašu odpoveď.

    Jana

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri kojení nie je sliznica maternice zásobená hormónami, može dochádzať k nepravideľnému krvácaniu a špineniu, dokonca aj k priesvitnému výtoku. Ak nemáte iné p otiaže tak naozaj ide o príznaky pri kojení.

  • Problem po porode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den !
    Pan doktor chcem sa vas opytat za moju sestru. Je 5 mesiacov po porode a od porodu ma nejaku infekciu na rukach fleky a niekedy az pluzgiere skoro az po ramena. Vraj je to od chemikalie s ktorou si musela umyvat ruky predtym nez navstivil svojho syna ktory bol v inkubatore pocas prvich dni v porodnici. bola s tym uz niekolko krat u kozneho ale ziadne maste jej na to nezaberaju.Chcem len vediet vas nazor ci to moze byt sposobene tou chemikaliou a preco sa jej to neda vyliecit.dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    som gynekológ a hoci by som Vám rád poradil, skutočne netuším, čo sa deje na koži Vašej sestry. Či ide o alergickú alebo toxickú reakciu, to by mal rozhodnúť dermatológ. Ak si ambulantný kožiar nevie rady, nech sestru pošle na vyššie pracovisko.