Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,708 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Príznaky tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa informovať o príznakoch tehotenstva. S manželom sa pokúšame o bábätko. Prvý deň poslednej menštruácie bol 18.11.09. Chcem sa spýtať či už aj deň po oplodnení môžem mať nejaké príznaky? Lebo už tri dni mám nafúknute brucho, bolí ma v podbrušku, prsia ma bolia a počas dňa mi je často zle, nezvraciam, len mi je zle na žalúdku a častejšie močím. Mohli by to byť príznaky tehotenstva? bola som aj u môjho gynekológa a ten povedal, že aj keď som tehotná tak on to ešte neuvidí, ale pvedal že to môže byť aj ovuláciou, ale predtým som sa tak nikdy necítila. Mám nepravidelný menzes. Ale dĺžka je cca 31 a lebo 32 dní. Robila som si predtým aj ovulačné testy, posledný 4.12. a bol negatívny. Ale mala som pocit že v pondelok t.j. 07.12. som mala ovuláciu, lebo som mala číry a naťahovací výtok, tak sme sa pokúsili a od utorka sa cítim tak ako som to opisovala vyššie. Preto ma aj zaujíma, či sa môžu také príznaky objaviť aj hneď. Tehotenský test som si ešte nerobila, to chcem počkať až keď mi náhodou bude meškať menzes. Teraz by som mala dostať okolo 20.12. Alebo si myslíte že si môžem spraviť test aj keď mi ešte nemešká menzes? Mohlo by to už ukázať? alebo koľko dní od oplodnenie je najlepšie robiť test? Za skorú odpoveď Vám vopred ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tieto príznaky sposobuje progesterón, ktorý sa vylučuje v druhej polovici cyklu, či už ste alebo nie ste tehotná, preto nám nič nehovoria. jasným príznakom je vynechaná menštruácia a potom tehotenský test. Takže počkajte 3 týždne od styku ak dovtedy nebudete mať menštruáciu spravte si test.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem sa opytat. 10.8 som uzila escapelle tabletku po, o tyzden na tom som dostala menstruaciu, dalsiu som dostala normalne ako som mala, teraz cakam menstruaciu mala by dorazit, ale predpokladam ze escapelle mi rozhodila cyklus, takze naozaj netusim ci pride o tyzden, ci teraz...robila som si 2 tehotenske testy asi 2-3 tyzdne po nehode - jeden vecer, jeden rano a obydve mi hned vysli ze je test negativny....teraz uz je od nehody s kondomom asi deviaty - desiaty tyzden ,ale v poslednej dobe v noci chodim casto na WC, uz asi tyzden, raz som isla 3 krat za noc na wc... ale cez den je to ok, cez den chodim menej... nepijem pred spanim nejak extra vlastne vobec... a pribrala som kilogram a pol a nohavice mi pridu tak TROSKU tesne... ale viac nic, necitim ziadne nevolnosti, ziadne bolesti, nepocitujem nejaku extra velku unavu, nemam zavrate ani nijake ine priznaky tehotenstva... moja otazka znie, ci sa neda spozorovat nejake priznaky ktore by 100 percent ukazali ze som tehotna, na gynekologiu mozem ist az o mesiac, lebo som teraz v zahranici a nemam tu gynekologa. Som z toho trosku zmatena, neviem ci si mam urobit tehotensky test alebo nieco co by mi to bud potvrdilo ano alebo dufam ze potvrdilo nie.... dakujem velmi pekne

  • priznaky tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcela by som sa spytat. minuli mesiac som mala menstruaciu 20.7 a trvala mi 6 dni. a potom sme mali pohlavny styk cez menstruaciu z priatelom, a teraz som zas dostala 1.augusta menstruaciu. a bojim sa ci niesom tehotna. teraz co som dostala 1augusta mi trvala len jeden den mensturuacia. niesom tehotna???

  • otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den chcem sa opýtat ako dlho po nechránenom sexe pri náhodnom oplodnení môžu príst prvé príznaky tehotenstva trebars zvracanie??a po akom dlhom čase po oplodnený to s určitostou na 100 percent potvrdí gynekolog že je žena tehotná ??dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    prvé príznaky bývajú vačšinou iba psychická nadstavba, okrem toho gestagény sa vylučujú aj pred usídlením vajíčka a oni sú zodpvoedné za prejavy tehotnosti.
    Tehotenský test býva pozitívny už 14 dní po oplodnení a ultrazvuk cca. 3 týždne až mesiac po oplodnení.

  • Pár otázok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    chcem sa opýtat pred 3 dnamy som mala nechránený sex a chcem sa opýtat či uš teras môžem pocitovat neaký príznaky tehotenstva alebo je ešte skoro??A ked som si uš urobila tehotenský tes a je negytívni či je platný alebo treba urobit nový a ked nový tak kedy ?

  • Lubica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Po akom case po styku ma zena priznaky tehotenstva nevolnosti