Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • candida famata flareri

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý den,manžel mal v trieslach,na semenníkoch a j penise vyrážky,po prvých vyšetreniach mu zistili enterokoky,ktoré vyliečili.Situácia sa zopakovala,no zistili mu candidu albicans,ktorú taktiež zničili a znova sa to vyrútilo a tentoraz zistili candidu famata flareri.Nezabral sporanox a diflukan,mal aj rôzne masti ako imacort,pimafucort baktroman,imazol, candibene a teraz canesten.Trvá to už 2 roky a nevedia si stým kožný doktori radi,len triafajú.Svokor chodí každý den na chalupu opatriť psa,mačky sliepky a holubov.Ja a syn sme zdravý.Prosíme Vás o radu,pretože nevieme na akého lekára sa ešte obrátiť.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    manžel by sa mal dať vyšetriť diabetológom, či nemá skrytú cukrovku. Ak má nadváhu, mal by sa pokúsiť zhodiť. Určite je namieste aj imunologické vyšetrenie dokladné, vyzerá to, že má manžel poruchu bunkovej imunity.
    Mal by prestať jesť sladké, jesť stravu bohatú na vitamíny, veľa zeleniny, nedoporučuje sa pivo, doporučujú sa probiotiká (jogurty, kefír). Liečba spadá do kompetencie kožného lekára, tento druh candidy my gynekológovia ani nepoznáme.