Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • hlísty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa informovať ohľadne hlíst a mŕl. Aké sú zdravotné následky keď sa neliečia hlísty alebo mrle? je možnosť zbaviť sa hlístov alebo mŕl bez liekov, len hygienov? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    okrem hygienických a sociálnych dosledkov hlístov, je nutné spomenúť aj možnosť nákazy okolia. Neliečené hlísty možu sposobiť zažívacie problémy.
    Hygienov sa ich nezbavíte, liečia sa jednoducho, jednou dávkou lieku.

Podobné otázky

  • svrbenie v oblasti konečníka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý dň.chcem sa spýtať.už dlhšie mám problém zo svrbením v oblasti konečníka(nie su to mrle,ani hlísty).začne ma tam štípať a potom ma to svrbí.horšie je to v noci.môj praktický lekár miesto vyšetrenia ma poslal na gynekológiu a na kožné.na kožnom som bola a doktorka mi predpísala lieky na alergiu,lenže ja som zistila že som tehotná a lieky sa v tehotenstve nemajú brať.teraz počas tehotenstva sa to zhoršuje,už sa na to budím aj v noci.teraz má kožná dovolenku.pomôže mi gynekológ?dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí aké lieky beriete, niektoré sú v tehotnosti povolené. Možete skúsiť kúpiť si canesten vaginálny krém a natierať si ním konečník a okolie vždy večer po kúpeli, mykoza može postihnúť aj konečník.