Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Vyšetrenie CT

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor! Zlyhala mi antikoncepcia. Mala som 3 dni pred menštruáciou. Menštruácia sa dostavila, no ja neviem či som alebo nie som tehotná. Nebola by to nejaká zvláštna situácia, lebo s manželom by sme ešte dieťatko chceli, len 16. júla mám ísť na CT hlavy kvôli migrénam a ja neviem či si to môžem dovoliť. Na CT mi totiž povedali, že nesmiem byť tehotná, aby neožiarili bábatko. Prosím poradte mi, mám na to CT ísť, alebo radšej počkať ešte jeden mesiac, aby sa vylúčili všetky riziká?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte menštruáciu, tak na 90% tehotná nie ste, vhodné je tesne pred vyšetrením si spraviť tehotenský test a tehotnosť tým vylúčiť.

Podobné otázky

  • Vyšetrenie CT

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, pán doktor. Už som Vám raz písala, ale neviem, či to prešlo, tak píšem ešte raz. Môj problém je v tom, že mi 3 dni pred menštruáciou zlyhala antikoncepcia. Menštruáciu som dostala, ale neviem, či náhodou nemôžem byť tehotná. 16. 7. mám ísť totiž na vyšetrenie CT kvôli migrénam. Tam mi povedali, že toto vyšetrenie sa nemôže robiť, ak by som bola tehotná. Neviem, čo mám teraz urobiť, mám radšej ešte mesiac počkať, alebo na to vyšetrenie môžem ísť už vo štvrtok?
    Ďakujem za skorú odpoveď.