Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,213 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • tehotna?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den prosim vas o radu a pomoc zacala som brat hak medzitym som brala sumamed bojim sa ze to ovplyvnilo ucinok hak poslednu menstruaciu som mala len par dni a len nejake spinenie bojim sa ze som tehotna mam nafuknute brucho a zvacsili sa mi prsia

Podobné otázky

  • Toxoplazmoza

    , Autor: Greti

    Dobry den,
    prosim Vas, liecim sa na toxoplazmózu, ale zistila som, ze som tehotna. Moze takato liecba sposobit potrat alebo nejake ine problemy, kedze som lieky uzivala v case, ked som este nevedela, ze som tehotna? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    samotné lieky by nemali uškodiť, ale nechápem, že Vás pri liečbe toxoplazmozy nepoučili, že máte používať účinnú antikoncepciu. Toxoplazmoza je pre plod nebezpečná.

  • Spinave ruky

    , Autor: Fren

    Dobry den, prosim Vas prepacte za otazku, ale ak partner do mna vnikol prstami, ale predtym bol vonku a pozabudol si po prichode domov umyt ruky mohlo by to sposobit nieco vazne, pripadne potrat ak to bolo v case ked som nevedela, ze som tehotna? Ked sme zistovali, ze co kde bol a co robil, tak jedine co mohlo byt take nezvycajne je, ze sa zohol pod auto a pozeral daco pod nim, cize bol rukami na zemi. Fakt mi je trapne sa taketo nieco pytat, preto sa este raz ospravedlnujem. Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bežné baktérie, ktoré sa nachádzajú v prostredí nie sú nebezpečné ak sa dostanú do pošvy. Imunita pošvy si s nimi za normálnych okolností poradí.
    Ale je samozrejmé, že bazálna hygiena je pri sexe vždy potrebná.

  • Možno som tehotna

    , Autor: Viktoria1

    dobry den pan doktor… posledny menzes od 21.3 do 25.3 pohl. styk neprerusovany dvakrat koncom mrca zaciatok aprila…menzes mal prist 2-3 dni spatky a uz druhy den mam hnede spienie niekedy silne niekedy slabe občas s toho citit krv, chcem sa teda spytat či mozem byt tehotna? test som si nerobila este dakujem

  • Môžem byť tehotná??

    , Autor: Pauli24

    Pekný večer.
    Je pravdepodobné, že môžem byť tehotná?
    Poslednú menštruáciu som mala od 25.-28.2. Podľa kalendára mi vychádzala ovulácia na 11.3.
    S partnerom sme mali nechránený sex 10.3.
    Kedy najskôr viem zistiť či som tehotná? Ďalšiu menštruáciu by som mala mat až 25.-28.3.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    počkajte až vám vynechá menštruácia a týždeň po tomto termíne si spravte tehotenský test. Pravdepodobnosť graidity počas jedného ovulačného cyklu je pomerne malá.

  • Tehotensky test

    , Autor: Janulka456

    Dobry den, chcela by som sa spytat, ci mozu bakterie v moci ovplyvnit vysledok tehotenskeho testu. Test mi vysiel negativny po 42 dnoch od styku, pricom som do 44 hodin po styku uzila Escapelle, po 6 dnoch dostala krvacanie po Escapelle a nasledne aj dalsiu menstruaciu. Mohla by som byt v tomto pripade tehotna?
    Dakujem