Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Prosba o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Mam 18-mesacnu dcerku a teraz v juli cakame druhe babetko. Pri porode mojej dcerky, mi lekar zistil, ze mam strasne trhliny na posve, a ze v takom stave este posvu nevidel. Vraj to bol chronicky, nelieceny zapal posvy. Potom ako sa dcerka narodila, mi to este asi pol hodiny vsetko cistil a az potom ma zasival. Mozete mi prosim Vas povedat, ci budem mat take problemy aj pri porode druheho babetka. Pretoze pri prvom dietati mi museli cely porod vyvolavat, lebo som sa vobec neotvarala, len mi plodova voda zacala tiect, a potom zistili, ze to mohlo byt prave sposobene tym stavom posvy. Alebo nedalo by sa tomu nejako predist. Vsak predtym mi gynekolog v poradni nic nezistil. Dakujem velmi pekne za skoru odpoved.

Podobné otázky

  • prosba o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pán doktor,
    som v 34 tt a mám problémy s vypadávaním, teda lepšie povedané s rednutím vlasov (bolo to však už aj pred otehotnením). Chcela by som sa Vás opýtať, či by som mohla užívať Biohar (vodička na vtieranie do vlasov, ktorá obsahuje hyaluronan, kolagen, vitamin B1-B12, vodu a alkohol) resp. vlasovú vodu bylinnú Luna - žíhľavovú resp. lopúchovú, tak aby to nepoškodilo bábätku. Tiež by som chcela vedieť, či je to možné používať aj potom, keď sa maličké narodí. Lebo stretla som sa s tým, že niektorí to odsudzujú, že pokiaľ matka kojí dieťa, tak by to nemala užívať ani lokálne, aby dieťatko nemalo najekú alergiu.

    Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

    S pozdravom

  • prosba o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer prednedávnom som potratila ale teraz mi robili testy a zistili mi parvovirusb19 pozitívny chcem sa opýtať či sa to lieči alebo nie a či ešte môžem mat deti

  • prosba o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    som po Missed ab.,lekár mi odporučil, aby som začala brať antikoncepciu. Prvý mesiac som brala Yadine, ale kvôli vedľajším účinkom som prešla na Tri-regol. Teraz beriem tretie balenie antikonc. Chcem sa spýtať, či mám doužívať aj to štvrté balenie, počkať na prirodzený menzes a potom sa snažiť otehotnieť? Najradšej by som to štvrté balenie už nezačala brať. Predtým ako sa budeme snažiť otehotnieť mám ešte navštíviť gynekológa, či je všetko v poriadku?
    Ďakujem pekne za radu.

  • prosba o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som vás poprosiť o váš názor:pred vyše 6 mesiacmi som porodila.Už počas tehotenstva som upozornila svoju gynekologičku na bielo-žltý výtok,ona mi odvetila,že počas tehotenstva je to normálne,vraj kým to nie je hrudkovité,tak je to v poriadku,neskôr mi zobrala výter-ale nič mi na výsledky nepovedala.Vraj je všetko ok.Lenže ja doteraz ten výtok mám,hoci nezapácha aj tak mi to veľmi prekáža a neviem čo si o tom mám myslieť.O hygienu sa starám dostatočne.V čom môže byť chyba?Ako by som to mohla odstrániť,keď moja gynekologička v tom nevidí žiaden problém?Ďakujem.

  • prosba o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som vas poprosit o radu. Pred 9mesiacmi som rodila a odvtedy mam pocit ako keby som bola stale prechladnuta, nepomahaju ani caje na mocove cesty,aj po styku ma vzdy pali oblast mocenia. Nemohla mi cievka,ktora sa vklada pri porode to tam nejako podrazdit? Na koho sa mam obratit na mojho vseobecneho lekara alebo gynekologa?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    navštívte gynekológa, je možné, že máte zápal dolných močových ciest, čo je po porode pomerne časté. Bude potreba si antibiotická liečba.