Poradňa gynekológa MUDr. Záhumenského.

odbornik3
16,885 otázok , odbornik3

Na vaše otázky týkajúce sa gynekologických problémov odpovedal MUDr. Jozef Záhumenský, PhD., vedúci lekár pôrodníckej časti Gynekologicko-pôrodoníckej kliniky FN Na Bulovce.

Všetky zadané otázky ako aj odpovede Dr. Záhumenského vám pre veľký záujem prinášame v podobe archívu, zadávanie nových otázok nie je možné.

ARCHÍV: Poradňa uzamknutá 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Mykóza v tehotenstve

    , Autor: odbornik2

    Dobry den pan doktor.To som zasa ja co som vam pisala ohladom mykoz.Odporucili ste mi aby som vybrala dvoje antinmykotika.Mozte mi poradit ake by boli najlepsie?A este jedna otazka?Ked budem brat tie antimykotika mozem sa snazit aj o babetko?Ci lepsie je najskor dobrat lieky?Dakujem za odpoved.Vsetko dobre do noveho roku.

    Odpovedá: odbornik3

    Dobrý deň,
    ˇvolne predajná je masť Canesten, využívajte dve dávky, alebo Gynopevaryl čípky.
    Možete sa snažiť o dieťa liečba je bezpečná.

Podobné otázky

  • Mykóza v tehoteenstve

    , Autor: odbornik2

    Dobrý deň pán doktor,
    som v 15. týždni tehotenstva a už tretí krát cítim svrbenie v pošve a niekedy mám aj výtok. Prvýkrát mi doktor povedal, nech si urobím výplachy s tantum rosa a keď to nezaberie, nech užijem 7 dní tabletky nystatin galvex a krém fungicidin. Keďže výplachy nepomohli, užívala som tieto tabletky. Potom sa mi znovu objavilo svrbenie aj výtok, ale keď som išla k lekárovi, tak povedal, že on tam nič nevidí, ale že môže tam niečo byť, preto opäť mi predpísal nystatin galvex, ktorý som neužila, lebo tentokrát zabrali výplachy s tantum rosa. Teraz mám opäť svrbenie a už ani sama neviem, či mám opäť aj výtok aleb nie, resp, či je to mykóza a neviem, či mám užiť tabletky nystatin, ktoré mám doma, alebo opäť skúsiť výplachy. Prosím nemôžu tie výplachy a užívanie nystatynu a fungicidinu každé dva mesiace uškodiť bábätku? A nie je potrebné jasne diagnostikovať, či ide alebo nejde o mykózu? Nie je mykóza v tehotenstve nebezpečná?

    Vďaka za odpoveď. Vašu poradňu si veľmi vážim

    Odpovedá: odbornik3

    Dobrý deň,
    kúpte si čípky Gynopevaryl 50 mg (sú bez receptu) a využívajte všetkých 10 čípkov. Vaša mykóza by mala byť potom vyliečená.

  • mykoza v tehotenstve

    , Autor: odbornik2

    Dobry den,som v 18 tt a uz druhykrat mam mykozu.Pouzivam mast candibene.Nie je to nebezpecne pre tehotenstvo?Co vlastne sposobuje mykozu?Dakujem.

    Odpovedá: odbornik3

    Dobrý deň,
    v tehotnosti sú vyššie hladiny ženských hormónov, ktoré sposobujú vyššie hladiny cukru v bunkách pošvy. Preto sa lepšie množia kvasinky. Tehotnosť to neohrozuje, je to pomerne bežné.

  • Mykóza v tehotenstve

    , Autor: odbornik2

    Dobrý deň, chcem sa spýtať či je v poriadku ak mám už tretíkrát mykózu počas tehotnosti a to som len na začiatku 3 mesiaca.
    Nemôže to byť prenesené od partnera, bojíme sa mať spolu kvôli tomu styk.
    čo to môže spôsobovať, tak často??

    Odpovedá: odbornik3

    Dobrý deň,
    v tehotnosti je mykóza častá, kvli zvýšeným hladinám hormónov. Mala by ste byť poriadne dlohodobo preliečená aj 3 týždne v kuse. Stav by sa mal potom upraviť.