Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tretí pôrod cisárskym

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, mám pred sebou tretí pôrod, pravdepodobne cisárskym. Prvé dve deti som rodila cisárskym kôli úzkej panve, lebo som sa nemohla otvoriť. Pri druhom pôrode som mala komplikácie mala som krčové žili na maternici a veľmi som krvácala, môj pôrod trval 1,5 hodini spinálkou. Takže poslednú hodinu som cítila úplne všetko, lebo inekcia už nepôsobila. Mám strach ako idem porodiť toto dieťatko či sa to nezopakuje, a tiež či v konečnom štádiu tehotoenstva nemôže povoliť vnútorný rez. Aké je prosím rizikové toto tehotenstvo a pôrod? koľko porodov môže byť cisárskym? Uvažujem už aj nad sterilizáciou vzhľadom na tieto okolnosti, čo si o tom myslíte? Môja gynekologička so mnou moc nekomunikuje, odbila ma že už som porodila dve deti a všetko už viem )-:
    Ďakujem Martina

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tretí cisársky rez býva bezpečný, preto sa nemusíte stresovať. Kŕčové žily na maternici sa nemusia opakovať a operácia bude bezproblémová. Čo sa týka sterilizácie, je to dobrá možnosť na reguláciu plodnosti, ale po istom čase ani 4. cisársky rez nemusí byť tak veľké riziko a máme aj iné veľmi spoľahlivé možnosti regulácie plodnosti.