Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, predvčerom som zistila ze som tehotna. Mam 9.mesačneho synčeka, rodila som normalne. Uz par dni dozadu mam take silne pichanie v podbrusku na lavej aj pravej strane. Myslite ze by som sa mala bat? Alebo je to normalne?

Podobné otázky

  • Meškanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pán doktor potrebujem poradiť. Začala by som tým že s priateľom mám vždy len chránený sex a to prezervatívom. Tento mesiac som užívala dve antibiotika z dôvodu prechladnutia. Užívala som aj herpesin. Posledné mesiace mám veľmi nepravidelný cyklus a pohybuje sa mi od 32-48 dní. Som zúfalá lebo vždy panikárim ohľadom tehotenstva a potom sa stresujem ešte viac. Chcela by som sa teda opýtať koľko dní je akceptovateľné meškanie menštruácie? Mám bolesti v podbrušku a aj boľavé prsia no to už je tak štvrtý deň a stále nič. Dnes je to 35 deň cyklu. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mám pre Vás jednoznačnú radu, dajte si predpísa´t hormonálnu antikoncepciu, upraví sa Vám cyklus a nebudete v strese, pretože budete chránená viac ako 99%.

  • menopauza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer ja som asi uz polrok po vybrati maternice vsetko mi vybrali aj vajecniky vsetko mam len 25rokov ale mam tazkosti velmi silne krvacanie a velke bolesti v podbrusku

  • Bolesť pri sexe po pôrode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Som skoro 3 mesiace po pôrode a s priateľom sme mali už pár krát sex ale dnes som mala bolesti v podbrušku pri aj po sexe . Je to normálne alebo radšej by som mala ísť ku svojmu doktorovi ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    jeden krát to nemusí nič znamenať, pri prekrvení maternice môžu byť po styku nepríjemné pocity.
    Ale ak by sa bolesti opakovali, navštívte lekára.

  • Problemy po medikalnom potrate

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, absolvovala som medikalny potrat v zahranici kde som vzala misoprostol oralne 27.1. (17 dni dozadu). Od nasledujuceho dna beriem antikoncepcne tabletky Effilevo na docistenie. Potrat velmi bolestivy, prve tri dni silne krvacanie, dalsie 3 dni stredne, dalsi tyzden slabe az spinenie.
    O 2 tyzdne po zakroku (od 10.2.) mam opat znova silne krvacanie (uz 3 dni vkuse), velmi nafuknute brucho, bolesti v podbrusku ako pri silnej menstruacii. Horucku nemam, tym padom si nemyslim ze by slo o zapal maternice.
    Znepokojuje ma navrat silneho krvacania a dnes uz rezava bolest v podbrusku. Nikde sa neviem dopatrat ci je toto normalny priebeh.
    Naslednu kontrolu mam az 20.2. ci sa vsetko vycistilo.
    Viete mi poradit ci mam ist dovtedy na urgent alebo vydrzat s liekmi od bolesti?
    Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tento protokol podávania misoprostolu v kombinácii s antikoncepciou ja nepoznám, ale samozrejme ak máte bolesti a silné krvácanie, je potrebné vyšetrenie na pracovisku, kde Vám misoprostol podali.

  • Potrat a kyretaz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prosím vás 19.1.2024 mi odtiekla plodová voda v 18tt 23.1.2024 som porodila a hneď mi robili kyretaz…Prvú kontrolu mám 14.2.2024 u svojho gynekológa moja otázka je že je to už vyše 2 týždňov a mne začali bolesti v podbrušku také pichľave už ani mekrvacam ani nešpinim len ta oblasť posledných 5 dni je taká zvláštna.Mozte mi prosím povedať či je to normálne alebo mám ísť skôr na pohotovosť alebo stačí počkať do toho 14.2 dakujem veľmi pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nemusíte ísť na pohotovosť, Váš lekár ordinuje a musí Vás zobrať aj skôr, neobjednanú. Na druhej strane však je možné sa ukázať aj v nemocnici, kde potrat prebehol, ak sa jedná o komplikáciu výkonu.