Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • chvenie bruska

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor.V prvom rade Vas chcem srdecne pozdravit!Mam velmi rada Vase poradne a vela sa z nich dozviem.No trapi ma jedna vec o ktorej som sa este nedocitala.Takze,som v 28.tt,je to moje druhe tehotenstvo,doma mam 5,5 r.syna.Pohyby som zacala citit nacas,mozno aj troska skor ako pri prvom tehotenstve.Teraz vsak obcas citim take chvenie babätka.Niekedy to trva aj dlhsie.Zacinam sa obavat,ci to nieje nejaky priznak vady mojho maleho(mimochodom je to Adamko).Ked som sa na to opytala mojho doktora povedal,ze je asi babätku zima ale ja nemam ten pocit,lebo to chvenie pocitujem aj ked lezim pod perinou.A urcite su to neni nejake creva,ako mi povedali v robote.Popri tom chveni pocitujem samozrejme aj kopance ako sa patri!Nestretla som sa s podobnym problemom a ani si to nepamätam z predchadzajuceho teh.Testy a vysetrenia su zatial v poriadku,ale mam troska obavy,aj ked mi je jasne,ze ja to neovplivnim.Stretli ste sa s niecim podobnym vo vasej praxi?A ak ano, narodila sa to babätko zdrave?Za odpoved Vam dakujem a prajem pekny den!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň.
    s tou zimou je to veľmi vtipná odpovď, pozdravte gynekológa. Plodová voda má štandardne stále cez 37 stupňov a plodu nemože byť zima, hrozne ma to pobavilo, naozaj máte zábavného doktora, poisťovňa by mu mala navýšiť úvazok, aj ako zdravotnému klaunovi.
    Chvenie zrejme je iba Váš subjektívny pocit, jemné pohyby plodu, alebo čkanie, to všetko sa prenáša plodovou vodou k stene maternici ako chvenie. Nestresujte sa, ak sú vyšetrenia v poriadku, nič nehrozí.