Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,708 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Teh.cukrovka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor. Chcela by som sa spytat, aky vplyv moze mat tehotenska curkovka na dietatko. Pri prvom tehu sa mi potvrdila (robil sa glukozovy test so sladkou vodickou) a teraz pri druhom sa nepotvrdila (to som musela zjest rohlik a vypit sladky dzus). Na sone mi bolo povedane, ze dietatko je o cosi vacsie nez by malo byt. Moze to byt dosledok nezistenej tehu cukrovky? Som v 26tt, zatial som pribrala asi tak 3kg, max.4. Dufam, ze to je v poriadku. Len by som chcela vediet, ze ak sa mi aj cukrovka nezistila a mam ju, moze to nejako ublizit dietatku? Dakujem za Vas cas a rady, velmi si ich vazim. Pekny den

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v súčasnosti sa za jediný platný test považuje glukózo tolerančný test po vypití 75 g glukózy a doležitá hodnota je za 2 hodiny.
    Vačšie dieťa v 26. týždni je iba odchýlka merania, určite nie dosledok cukrovky. Nestresujte sa, všetko bude v poriadku.