Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Výsledok cyto steru.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, absolvovala som po roku pravidelny prevent. cyto ster z krcka mater. Dnes som sa telef. informovala na výsledky. Sestricka mi do telefonu povedala, ze je to v poriadku, z labakov prisli výsledky - benígne zmeny a kontrolu mi urcili o 6 mesiacov. Potvrdil to aj lekár. Ked som sa informovala, ze preco mam ist na kontrolu uz o 6 mesiacov, ked je to podla nich v poriadku, vraj si to niekedy laboratoria tak vyziadaju, ale vraj podla vysledkov je to v poriadku. Co si o tom myslite? Ak je to v poriadku, preco kontrolne stery uz o pol roka ? A ak sa im tam nieco nezda, nie je pol rok dlha doba ?( bojim sa aby sa nieco za ten cas nezvrhlo a aby uz nebolo neskoro.... ) Som z toho dost nervozna, mam 36 rokov a 3 deti, mam strach. Pravidelne chodim na prevenciu, zatial bolo vzdy vsetko OK.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    máte zrejme zápalové zmeny, ktoré neznačia predrakovinové zmeny. Kontrola za pol roka ukáže, či sa stav upravil, alebo pretrváva. Je to normálny postup.