Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • mimomaternicove tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer pan doktor,chcela som sa vas opytat kedy ide o mimomaternicove tehotenstvo?ake su tam priznaky?dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mimomaternicové tehotenstvo je umiestnenie oplodneného vajíčka mimo dutinu maternice. Najčastejšie vo vajcovode. Príznaky sú krvácanie, bolesti brucha a až bezvedomie. Ide o veľmi závažný stav.

Podobné otázky

  • Mimomaternicové tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den... mam asi problem....snazime sa s manzelom o dietatko...momentalne mame za sebou 4.cyklus snazenia sa....predtym som brala cca.8 rokov HAK ....zacali sme sa snazit hned po jej vysadeni....na 29 DC som si robila tehotenský test ... zvycajne mavam 31-32 dnove cykly ... na teste mi z popoludnajsieho mocu vysie slaby "duch" .... v ten vecer som dostala menzes .... dnes je to 5. den co mam menzes a urobila som si test znovu...zase z popoludnajsieho mocu a ciarka je trochu silnejsia ... mohlo by ist o mimomaternicove tehotenstvo? Menzes bol aj s krcmi aj silnym krvacanim, tak teraz neviem ako dalej.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak tomu dobre rozumiem, snažíte sa necelé 4 mesiace a už to takto silíte, ste na najlepšej ceste k psychogénnej neplodnosti.
    Ak Vám vynechá menštruácia, tak si spravte tehtoenský test. Prípadne teraz počkajte 10 dní a test si zopakujte, ak by ste mala bolesti, tak navštívte lekára.

  • pozitívne tehotenské testy, lekár vylúčil tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    minulý týždeň som si robila 2 x tehotenský test a oba vyšli pozitívne. Na druhý deň mi gynekológ urobil vyšetrenie + sono a tehotenstvo vylúčil a taktiež aj mimomaternicové tehotenstvo. Poslednú menštuáciu som mala 11.10.2010, vtedy mi začala. Lekár mi predpísal nejaký vaginálny krém, nakoľko som mala výtok, tento krém som používala po dobu 3 dní a pichol mi injekciu, vraj na to, aby sa mi dostavila menštruácia.
    Dnes je tomu týždeň, čo som bola u lekára, menštruácia sa nedostavila, výtok naďalej pokračuje, mám bolestivé prsia, trošku také naliate a tvrdšie a robila som si ďalší tehotenský test a opäť vyšiel pozitívne.
    Viete mi prosím Vás poradiť, čo sa asi deje, lebo z môjho gynekológa už mám nervy a podľa toho, čo som o ňom počula, nie je vôbec dobrý.
    Keďže som potrebovala vyšetrenie čo najrýchlejšie, tak som sa k nemu zaevidovala.

    prosím Vás, napíšte mi odpoveď mailom. ĎAKUJEM

    ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď.

  • Tehotenstvo po mimomaternicovom oplodneni

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Mala som mimomaternicove tehotenstvo a museli mi odstranit vajcovod aj s kuskom maternice,kedze plod sa akurat zachytil v tom prechode medzi vajcovodom a maternicou.Druhy vajcovod mam v poriadku aj vajecniky.Chcela by som vediet ako to bude s otehotnenim.Jedny mi vravia ze to nebude problem a druhy ze bude.Su tomu styry mesiace a ja ani neviem kedy mozem otehotniet a ci to bude uspesne.Jedine co viem je to ze budem na rizikovom od zaciatku.Neviem ci mam kvoli sebe absolvovat nejake specialne vysetrenia a aj moj partner.Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    počkajte pol roka, doležité je, aký kúsok maternice Vám vzali, ale je tu istá pravdepodobnosť, že v ďalšej gravidite Vám hrozí zvýšené riziko prasknutia toho poškodeného rohu. Mala by ste sa poradiť v nemocnici, kde Vás operovali, tam vedia rozsah operácie.
    Riziko opakovania mimomaternicovej gravidity je cca. 15%

  • Mimomaternicove tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,chcem sa Vas opitatci som bola vobec tehotna ked na vag. USG nic nebolo vidiet ,ale HCG som mala 1600...pred dvoma tyznami mi robili kyret ,ale plodove vajco sa nenaslo hystologickym vysetrenim...dnes mi robil lekar vag.USG a na vajecniku videl len malu cistu...mam strach a neviem na co som ...poslednu menstruaciu som mala 14.10...Dakujem

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Možte mi poradiť,chcela by som uživať antikoncepciu vo forme tabliet,ale počula som že sa z nich pribera aj moje kamaratky mali taky problem že pribrali,Počula som že existuju nejake tablety z ktorych sa nepribera ba naopak schudne,su take?alebo je to len vymysel.Vnutromaternicove teliesko nemožem mať lebo som mala mimomaternicove tehotenstvo.Chcela by som tablety ale nie pribrať.dakujem za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    priberá sa z jedla. Pri antikoncepcii sa stáva, že sa v tele zadrží voda a zvýši sa hmotnosť, priemerne o 2 kilá.
    Existujú močopudné antikoncepčné tabletky. Znižujú tlak a aj chuť do sexu takže sú veľmi spoľahlivou antikoncepciou.