Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • mirena-krvacanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Mam zavedenu Mirenu od 23.7.2008. Po zavedeni som nemala ziadne obtiaze az na nepatrne spinenie.13.8. som dostala menstruaciu, ktora do dnesneho dna este neskoncila.Prvych 5 dni bolo krvacanie velmi silne, teraz omnoho slabsie, ale vytrvale. Mirenu som si dala zaviest aj kvoli silnemu menzesu, ktory mam od druheho porodu- pred 3 a pol rokmi a aj po tretom porode- pred rokom problem silneho krvacania pretrvava, som aj anemicka. Mam 32 rokov, este stale kojim najmensie dieta.Je to len jeden z vedlajsich ucinkov, to krvacanie?Dost ma to obtazuje a na nete som citala skusenost jednej pani, ktora takto krvacala cely rok, potom si ho dala vybrat. Za Vasu odpoved vopred dakujem .
    Eva B.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Mirena síce obsahuje hormóny, ktoré tlmia krvácanie, ale žiaľ niekto na toto cudzie teliesko može reagovať predĺženým krvácaním. Niekedy stačí dať lieky proti krvácaniu, vrátan vitamínu C a stav sa upraví. Vaša situácia je komplikovanejšia aj kojením, kedy homornálna situácia je celkovo iná. Navštívte gynekológa, aby Vás vyšetril a doporučil nejakú liečbu.