Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Otazka ohladom utrogestanu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, uz 6.mesiac uzivam utrogestan a pred mesiacom som ukoncila liecbu clostilbegytom. Utrogestan som brala aj tento menstruacny cyklus od 16.dna do 25.dna.Moja lekarka mi povedala,ze po vysadeni by mi do tyzdna mala prist menstruacia, ale tyzden presiel a menstruacia nikde.Tehotensky test som si zatial nerobila,pretoze o par dni odchadzam na10dnovu dovolenku, a tu by som nerada prezila v strachu (kedze 1 spontanny potrat uz mam za sebou).No na druhej strane, neviem vyhladat ani pomoc svojej lekarky, nakolko ma dovolenku ona. Preto sa chcem opytat, ci mi staci navstivit lekara po dovolenke a po spraveni tehotenskeho testu, a ci mi ten utrogestan nemohol nejako uskodit - ak by bol tehotensky test negativny ci pozitivny. Za odpoved vopred dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tak to je veselé :)
    beriete drahú liečbu aby ste otehotnela a keď je teoreticky možné že ste tehotná, tak o tom nechcete vedieť aby ste sa nebála. Gratulujem k logike ala HLava XXII.
    Spravte si test a ak bude pozitívny buďte rada, že liečba uspela.