Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dlhá menštruácia a kojenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, kojim už skoro rok a pol, písala som aj ohľadom nepravidelného menštruačného cyklu. Niekedy mám po troch týždňoch, niekedy po 35 dňoch. Dnes krvacam už 13 dní, prvé dni som mala ružový vytok, avšak počas toho som užívala polygynax kvôli vyteru a ecoli, je možné že som sa aj poranila pri zavedení. Ale tak ci tak menstruacia trvá už ôsmy deň ak teda nerátam ten ruzovy vytok. Je to pri kojeni prosím normálne?

    Taktiež mám pocit že prvé dni boli ako vždy, ale ku koncu som mala pichanie na strane v podbrušku a vychádzali zo mňa aj take malinke kusky, resp. supinky tmavohnede. Podobne som mala aj keď mi raz praskla cysta.

    Taktiež som po orgazme mala bolest v krížoch, neviem ci to môže súvisieť.

    U lekára som kvôli nepravidelnemu cyklu bola naposledy bo februári, kde bolo všetko ok. Cytologiu som absolvovala naposledy pred rokom a pol, treba ísť znovu na testy?

    Môžu byť moje problémy sposobene kojenim a je to ok?

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    neodpustím si, E. coli je normálna súčasť pošvovej flory.
    Pri dojčení nemusíte mať ovuláciu a menštruácia býva takto nepravidelná, je to úplna normálne. Aj forma krvácania je rôzna pri dojčení, všetko sa považuje za normu. Cytologia ak bola v norme stačí za 2 roky.