Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,562 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Poruchy cyklu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň,

    chcem sa spytat či ste už o tom počuli od inych pacientiek a ci bol potom ten cyklus v poriadku. Bola som na Ct v prvy den menstruacie, krvacala som, a potom mi prestala mesntruacia, pritom bezne na dalsi den je silnejsia. Nemala som ine poruchy cyklu, stale pravidelny.

    ďakujem za odpoveď,
    lena

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím si, že CT vyšetrenie nemá na cyklus žiadny vplyv a ukončenie krvácania má iné príčiny. Počkajte na ďalšiu menštruáciu a pre istotu si urobte tehotenský test.

Podobné otázky

  • strata menstruacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den mam 14 rokov a mam taky problem: schudla som 5kg a odisla mi menstruacia. meriam 152cm. Mozete mi poradit co mam robit, aby som zase dostala menstruaciu?? dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na to aby ste mala menštruáciu, by ste mala mať aspoň 17 % telesného tuku, podváha može byť zdrojom poruchy cyklu.
    Vhodná je návšteva Vášho dorastového lekára.

  • nepravidelná meštruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň! Chcela by som sa opýtať, už niekoľko rokov mam nepravidelnú menštruáciu. Užívala som aj HAK asi pred 2 rokmi a predtým s 1 rok. prestávkou tiež 2 roky, ked som ju prestala užívať problémy som nemala asi pol roka no potom sa znova všetko začalo od znova robili mi aj krvné testy podľa ktorých som mala malo ženských hormonov ( 2 roky dozadu) cyklus trvá aj 40 a viac dní . Chcela by som sa opýtať na užívanie fytoesrogenov, či je vhodné ich užívanie v mojom prípade, dočítala som sa že ich môžu užívať aj mladé dievčatá s menštruačnými problémami, ja mam 25 rokov a už nechcem´brať antikoncepciu, obávam že nakoniec nebudem môcť mať dieťa. Ďakujem za vašu odpoveď!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    fytoestrogény sú pre telo neprirodzené a cudzie, okrem toho sa ich dávka nedá presne stanoviť. Vhodné je dokladné endokrinologické vyšetrenie, aj interné vyšetrenie na zistenie príčiny poruchy cyklu. Ak je nedostatok ženských hormónov primárne vo vaječníku, potom je liekom voľby hormonálna antikoncepcia.

  • Problémy s menštruáciou po vysadení antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer!Pred asi 3 mesiacmi som vysadila antikoncepciu, pretože chcem otehotnieť. Prvýkrát som menzes dostala asi po 26 dňoch, druhýkrát po 30 dňoch a teraz je už 35.deň a menzes nemám. Tehotenský test bol negatívny. Aký je ďalší postup, koľko čakať a kedy navštíviť gynekológa, čo môžem ďalej očakávať?Ďakujem za odpoveď.

  • menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám 47rokov, menštruáciu mávam pravidelnú,od 22-31 dní/ale poslednú som dostala 11.12 a bola veľmi slabá ani nie dva dni. Držala som diétu, schudla som asi 22 kíl, robila som si aj teh. test vyšiel negatívny . môže to byť spôsobené diétou? Cítim sa dobre, nemám žiadne zdravotné problémy.

  • Neviem co sa stalo..

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.. Potrebovala by som pomoct trosku s komplikovanym probloemom.. Mam velmi dobru kamratku ktora sa momentalne nachadza na pracovnom pobyte v grecku a uz 2 tyzdne jej meska menstruacia.. Tuna na Slovensku mavala menstruaciu priblizne v tomto poradi..napr. 10 marca.. 10 aprila.. 9 maja.... v trvani 5 dni.. ako prisla tam tak mala 8 juna v trvani 4 dni a potom 4 jula tiez 4 dni ale to len take velmi slabe aby sa nepovedalo no a nasledujucic 28 dni nedostala vobec a nema az do dnesneho dna.. Robila si aj menstruacny test hoci tam pohlavne s nikym nebola a test bol negativny.. Bola v nemocnici kde jej vzali vzorku mocu a krvi a vraj je vsetko v poriadku.. Cim by to mohlo byt sposobene? Neexistuje neaky caj alebo neaka bylinka aby sa to vratilo do povodneho stavu?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zmena miesta pobytu, zmena stravy a okolia často sposobujú poruchy cyklu. Nech sa nestresuje, nič jej nehrozí, až sa vráti stav sa upraví.