Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,558 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bledozlty vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, som 14 mesicov po tretom porode, stale dojcim a menstruaciu este nemam. Uz asi 2-3 mesiace pozorujem sporadicky bledozlty vytok, raz je ho viac, inokedy menej. Je bez zapachu a ja bez dalsich priznakov. Minuly tyzden som mala pocit, ze sa uz dostavi MS, mala som mensiu zimnicu (bez teploty, do 37.2) a bolest chrbta a krizov, avsak stale som bez krvacania. Co moze prosim znamenat takyto vytok? Hormonalne zmeny a bliziaci sa cyklus? Nie je pravidelny, len obcas, ale niekedy v pomerne velkom mnozstve. Nikdy som netrpela mykozou ani ziadnou inou gynekologickou infekciou. Vytok je taky kremovy bledozlty, nie syta zlta a uz vobec nie zelena. Dakujem Vam, a aj za vasu pracu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takýto výtok môže byť už z dutiny maternice ako slabé odlučovanie povrchu sliznice. Pokiaľ nemáte pálenie a rezanie vulvy, nemalo by ísť o infekciu. Pri dojčení nemusíte mať vôbec menštruáciu, iba takýto výtok. Ak by výtok začal nejako zapáchať, dajte si probiotiká.