Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesť a výtok z prsníka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor,
    chcem sa opýtať na môj dlhodobejší problém. Z ľavého prsníka mi po zatlačení vyteká na striedačku biely a tmavo - zelený výtok. Je ho pomerne dosť a je lepkavý. Okrem toho ma ten prsník veľmi bolí, pociťujem v ňom tlak. Absolvovala som vyšetrenia sono+ kultiváciu z prsného výtoku. Na sone sa objavila len malá cysta a povedali mi, že to s výtokom nesúvisí a kultivácia dopadla v poriadku(Aj ked v tej situácií mi zrovna vyšiel len ten biely výtok). Chcem sa opýtať, či je to v poriadku ? Už neviem na ktorého lekára s obrátiť gynekológ a mamológ ma odbili, že už nemajú čo ďalej riešiť, mňa to však dosť bolí a pociťujem diskomfort, niekedy si musím z prsníka ten výtok vytlačiť ,aby som necítila až také napätie v prsníku. Deti ešte nemám, ani som nebola tehotná, menštruáciu mám nepravidelnú, mám 28 rokov
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    musím povedať, že som sa s podobným prípadom nestretol, osobne by som zvážil tzv. duktografiu - podobné potiaže môže robiť polyp v mliekovode. Prípadne by som doporučil vyšetrenie u iného mamológa.