Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • cysta, alebo iné?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor. Mám 40 rokov. Chcela by som sa spýtať názor ďalšieho odborníka. 9.10. som mala menštruáciu, normálne ako inokedy 3 dni a priemernu až slabu. 15.10. sme mali styk. od 16.10 silné bolesti na hrudi, bola som chorá, atb 6 dní, .22.10 na rtg pluc, všetko v poriadku. Od 25.10 mi začalo byť zle od žalúdka, nemohla som spať, hlava bolenie, časté močenie, . 26.10. rano slabo pozit test a poobede na druhý deň ráno už negat. Tak som si to nevšímala. Ved to mohol byť zlý test,alebo niečo iné. 5.11. som dostala dalšiu menštruáciu veľmi silnú až 5 dní, krv bola skor vyždy číra červená a veľmi silné krvácanie s bolesťami brucha. od 9.11. posledný deň menštruácie ma naplo z jedla, káva mi nechutí už 2 týždne. 12.11. sme mali styk a v ten deň ma ráno aj večer pichlo silno na pravom vaječníku, cítila silný tlak v bruchu. 13.11. som bola na preventívke u gynekologičky s tým, že dlho pozerala obrazovku, až ukázala, že je tam niečo, ale nevie či to je cysta, lebo že to nemá ešte 3 cm. Pýtala som sa, či tie príznaky tehotenstva môžu byť aj z cysty, či to nemôže suvisieť s prechodom, lebo tak silnú menštruáciu som nemala už rok. Že vraj v menopauze sa skor skracuje ako predlžuje cyklus. Doporučila indonal 2 x denne.Ale teraz mám chrobaka v hlave, nemohol to byť aj gestačný vak. Môže mať žena túžiaca po dieťati také príznaky. A ak nasadím indonal, a nahodou aj som tehotná môže sa? Nič viac nepovedala, len kontrola o 3 mesiace. Len sa mi to zdá byť neskoro. Jedna moja babka mala 40 kvoli gynekolog.ťažkostiam operáciu, tak mierny strach tam je. 14.11 som si urobila test len kvoli tomu, či kupiť indonal, bol veľmi slabý, tak teraz váham. Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    má to veľmi jednoduché riešenie, spravte si tehotenský test, ak je negatívny, tak hladina HCG v krvi je pod 50, čo znamená že nie ste tehotná. Indonal je placebo.