Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Konizacia krčka maternice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, bola som na konizaciu krčka maternice z dôvodu troch zlých cytologickych vysledkov. Výsledky mi prišli, ale posielajú ma do inej nemocnice pretoze tu sa na to nespecializuju a nechceli mi nič viac k tomu povedať. (predpokladám ze tie výsledky nie su dobre, keďže ma posielajú ďalej) Chcem sa teda spýtať aký by mohol byť ďalší postup??

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí naozaj na náleze, niekedy stačí iba sledovanie stavu (opakované cytologie, prípadne kolposkopie), niekedy je potrebné výkon zopakovať, alebo prípadne aj rozšíriť na veľkú operáciu.

Podobné otázky

  • Konizácia krčka maternice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím, prosím vás môžte mi poradiť? Som už 5 deň po konizacií krčka maternice, zatiaľ žiadne krvácanie len menší výtok taky ako keby bol hnisavy do toho mám už 2 deň teploty a riadne často chodím na wcko skôr hnačka, jedna taká malá gaza už vypadla hneď 3 deň po zákroku.
    Ďakujem Za vašu odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    výtok môže byť spôsobený zákrokom, ale ak máte horúčky, je potrebné navštíviť pracovisko, kde Vám ho prevádzali. Hnačka s konizáciou nesúvisí

  • konizacia krcka maternice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,obraciam sa na Vas s prosbou o radu a Vas nazor.V septembri 2008 mi bola vykonana konizacia krcka maternice na zaklade vysledkov v skupine III.O 3 mesiace som sla na kontrolu(december 2008),kde mi rovno na mieste osetrovali krcok znova,nakolko abnormalne bunky mali pol milimetra.Tak mi bolo povedane.Odvtedy som bola na kontrole 2x naposledy v juli 2009.Kedze som pod drobnohladom,da sa povedat,ze sa nebojim horsieho stadia ochorenia.To co ma teraz trapi,je vytok,ktory som nikdy nemala(celkovo som vzdy patrila medzi tie stastne bez vytoku).Problemy sa zacali po konizacii.Neustaly vytok,priesvitnobiely,lepkavej konzistencie.Boli mi robene uz 2x stery posvy,nic sa nenaslo.Ziadna candida,zapal,infekcia.Lekar mi povedal,ze moj krcok,tkanivo,je po konizacii aktivny(ano presne toto mi povedal),vylucuje sekret,ktory ma ma akokeby chranit.Hm neviem pred cim....Len mi komplikuje zivot,vchod do posvy mam az taky ,,vystipany,, od toho vytoku.Nechcem si len tak sama ordinovat Canesten,ked nemam candidu,nechcem si kupovat vaginalne cipky,ked vytery mam v poriadku...Fakt neviem ako si mam pomoct.Stretli ste sa niekedy s takymto problemom?Co by ste poradil na dialku?Trpiet dalej,alebo sa zmierit s vytokom?Dakujem Vam velmi pekne za odpoved.PS.Vek 30rokov,ziadne tehotenstvo,ani potrat,staly partner 8rokov,antik.kondom.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    može ísť o výtok z krčka ako reakciu na hojenie po výkone.
    Na druhej strane, ak máte aj pálenie pošvy, nič sa nestane, ak si kúpite Canesten krém a preliečite sa, može ísť o mykozu, kultivácia je zbytočné vyšetrenie.