Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,558 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolestivý prsník

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň môj problém je, že ma bolí pravý prsník.
    Začiatkom septembra sa mi pravdepodobne v dôsledku prechladnutia zapálil pravý prsník. Môj lekár mi nasadil antibiotika na 10dni (ATB axetin), po užití sa mi uľavilo, nemala som žiadne bolesti ani iné ťažkosti. Lekár má poslal preventívne aj na sono. Sono som absolvovala začiatkom októbra a zaver zo sona bol: ložisková lézia charakteru intramamárnej LU vpravo.
    Po pár dňoch som začala pociťovať opäť bolesti v prsníku, ktoré boli dosť silné (v čase keď boli bolesti najsilnejšie sa mi práve blížila menštruácia). Po skončení menštruácie bolesti oslabli, ale ne zmizli. Bola som u svojho lekára, spravili sa odberi a zápal sa vylúčil, takže mi nenasadil žiadnu liečbu, ale ma opäť poslal na sono (objednana som na koniec októbra). Mám ale strach čo to môže byť v prsníku si hmatam hrčku, ktora ako keby bola napuchnuta a cítim pichľavú bolesť pod bradavkou.
    Na odporúčanie môjho gynekológa som začala užívať indonal forte.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je možné, že máte chronický absces v prsníku po tom zápale. Ak si hmatáte hrčku, určite znova navštívte gynekológa, či nevie urýchli´t to vyšetrenie, aby sa zápal znova nerozšíril. Indonal je placebo.