Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,551 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Žltkastý výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    som 4 mesiace po pôrode. Od ukončenia krvácania po pôrode mám neustále žltkastý vodnatý výtok. Gynekológ mi odporučil lactofeel a probiotiká. Taktiež mi urobil ster, ktorý bol negatívny. No výtok ďalej pokračuje. Ako ďalej postupovať?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    výtok nemusí mať pôvod v pošve, bolo by dobré skontrolovať aj krčok maternice. Dal by som šancu tým probiotikám určitý čas, je možné, že máte narušenú mikrobiálnu floru v pošve a stav sa upraví.

Podobné otázky

  • zápal

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Prosím vás o radu. Už dlhšiu dobu cca. rok mám neustále zápaly vo vnútry pošvy. Svrbenie, pálenie, bolesť pri pohlavnom styku, nepríjemné pocity vo vnútry sliznice,žltkasty výtok už aj bolest v podbrušku. Menzes mám pravidelný, vyšetrenia,..výter z pošvy na mycoplazmu, ureoplazmu, chlamýdie, výter z cervixu je negatívny aj sono je v poriadku,cytologia tiež. Doktorka mi povedala že mám vo vnutry zápal tak mi dala polygynax, ten mi však nezabral a nepríjemné pocity mám znova,aj po dobratí roznych čípok ktoré mi predpisovala aj predtým. Predtým som sa liečila na opakované zápaly močového mechúra, vtedy som necítila problém po gynekologickej stránke teraz cítim problém tu , moč momentálne negatívny.Necítim sa dobre a poprosila by som Vás o radu, pretože už neviem čo robiť. Partner má výsledky negatívne. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    otázka je, či sa po polygynaxe stav aspoň o niečo zlepšil. Ak áno, ide o zápal pošvy - preto je potrebné tento zápal preliečiť veľmi dokladne, minimálne 14 dní, buď canestenom, alebo polygynaxom, či macmirorom a potom dlhodobo si dávať lactovag.
    Ak nie, zrejme je zápal vyššie, asi v čípku maternice (kultivácie možu byť negatívne) potom bude potrebná dlhodobá liečba aspoň mesiac, antibiotikami, najlepšie v kombinácii (ciprinol + klaritromycín) aj u partnera (aj pri negatívnom stere).

  • Krvácanie po vyšetrení

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň včera som bola na vyšetrení kvôli tomu,že som mala veľmi silný žltkastý výtok a jedno poobedie ma bolelo celé podbruško.doktor mi na to nič zvláštne nepovedal.Ale po vyšetrení som začala krvácať.Myslela som si,ze som dostala skor menstruaciu.Menstruaciu som mala 3-13.12.2010 a potom hned 20-27.12.2010.V decembri som zacala brat antikoncepciu Azalia,ale brala som ju len jeden mesiac kvôli tomu krvacaniu.Cim to moze vsetko byt?Takto som naposledy krvacala po vysetreni v tehotenstve.Som 4mesiace po pôrode.Ďakujem moc za vasu odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri kojení je takto nepravideľná menštruácia normálna. Aj pri Azalii, može byť nepravideľná menštruáca, je to normálne.
    Krvácanie po vyšetrení sa vyskytne hlavne vtedy, ak sa odoberá pri tom ster alebo je čípok krehký a presiaknutý.

  • pár otázok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, boli by ste tak milý a skúsili poradiť? zatial žial víťazí u mňa hanblivosť, predsa takto cez internet a dotazník je to anonymné, nemusím sa pozerať lekárovi do očí, a preto je to určite pre mnohé ženy ľahšie posťažovať sa Vám. Moj problém spočíva v tom, že už asi mesiac ma zvykne svrbieť medzi pošvou a konečníkom (hrádza?). nesvrbí to v jednom kuse, len vtedy, keď to miesto podráždim napr. toaletným papierom po vykonaní potreby alebo pri sprchovaní. čo to može byť? v posledných dňoch mám aj bledohnedý až žltkastý výtok (ale to zvyknem mávať pred začiatkom menzesu - ten čakam,že každú chvílu príde). iné ťažkosti nemám. Ďakujem za odpoveď a prajem prijemny deň.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    svrbenie vulvy býva pomerne časté, može ísť o infekciu, ale aj o alergiu alebo iné ochorenie. Asi predsa bude potrebné vyšetrenie, aby sa Vám ponúkla adekvátna liečba.

  • problem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry pan doktor.Mojim problemom je zltkasty vytok a je aj vodnaty.Musim denne nosit intimku. Moja doktorka s tym nic nerobi... Viete mi poradit co to moze sposobovat? Aka infekcia? Dakujem a pekny den zelam

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je možné že ide o infekciu, alebo problém s mikrobnym osídlením pošvy. Skúste si kúpiť Canesten krém, ak by problém pretrvával, tak nejde o mykozu, a vhodná je liečba širokospektrálnym prostriedkom.