Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,530 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Váhový prírastok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,mám otázku ohľadom svojej váhy.Pred tehotenstvom bola moja váha 55kg.Schudla som.Počas prvých 4 mesiacov som schudla na cca 50kg nakoľko som zvracala.Od 4 mesiaca do teraz (27tt+5) som pribrala na váhu 56kg....Je tento váhový prírastok v poriadku?Doktor mi nikdy nepovedal nič čo by naznačovalo,že je to zle.Len v podstate mám strach,že od mojej pôvodnej netehotenskej váhy som pribrala kilo a pritom sa stravujem normálne aj kvalitne.Mám pocit,že mi rastie len bruško a prsia.Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v súčasnej dobe sledujeme váhu skôr z opačného hľadiska, aby tehotná žena nepriberala príliš. Už máme ultrazvuk a vieme zhodnotiť rast plodu oveľa presnejšie, než podľa váhy matky.
    V 30. týždni budete mať UZV meranie plodu a uvidí sa, či rastie adekvátne, Vaše prírastky váhy nemajú nijaký klinický význam.