Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,822 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • vyrazka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Asi pred tyzdnom som objavila na ohambii vyrazku, trochu sa zvacsila a dnes sa mi z nej podarilo vytlacit bielu tekutinu (nieco ako hnis) a potom vyslo trochu krvi. Miesto je scervenane. Vyrazka tvrda, akoby hrcka. Pri beznom pohybe neboli, ale po vytlaceni ju citim. O co moze ist? Ako by som mala postupovat? Dakujem

Podobné otázky

  • pálenie

    , Autor: lari

    Dobrý večer moj problém nastal asi pred 8 mesiacmi keď som začala pociťovať extrémne pálenie akoby v močovej rúre alebo skôr povedané v močovom vchode samozrejme okamžite som išla na urológiu, kde mi vyšetrili moč, ktorý vyšiel negatívny, tak som pokračovala ďalej k svojmu gynekologovi, ten mi vzal stery na HPV proti ktorým som aj očkovaná, plus ster z krčka maternice a taktiež na pohlavné ochorenia všetko vyšlo negatívne. Lenže neskor na to sa mi na ohanbí vytvorila akoby malá vyrážka tak som pátrala po internete a dočitala som sa že to môže byť herpes, utekala som s tým na kožné, kde mi vzali krv. Nález: vysoké hodnoty prekonaného herpetického vírusu a tiež IGG chlamýdia trachomatis. Pani dr mi hneď predpísala lieky a to Doxyhexal a Herpesin užívala som ich 3 mesiace ale úľava žial neprišla. Po kontrole mi predpísala Nolicin pretože opat som sa stažovala na silné pálenie. Po dobratí antibiotík som išla na kontrolu kde mi opakovane vzali krv na chlamy- opat vyslii IGG a herpes tiež ale problemy neustúpili ba sú oveĺa horšie už to nie je len pálenie ale aj akoby kŕče v ohanbí a bolesť. Mám pocit že mi nebola dobre stanovená liečba, alebo to pálenie ani nebolo sposobené tým čo popisujem. Samozrejme po antibiotickej liečbe som dostala mykózu a kupila si canesten len tým že on ako aj každé vag. tabletky vyteká z pošvy mi sposobuje ešte väcšie bolesti tam dole a taktiež aj probiotiká ktoré uživam na obnovu flóry. Chcem Vás poprosiť o radu, lebo som už zúfala čo to môže spôsobovať a ako sa toho zbaviť. Vopred ďakujem za každú radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    protilátky v krvi iba veľmi málo svedčia o akútnom stave ochorenia. IgG sú takzvané chronické protilátky, ktoré ostávajú pozitívne po prekonanej infekcii často celý život.
    osobne si myslím, že Vaše problémy ani nemusia byť infekčného pôvodu a opakované antibiotiká situáciu iba zhoršia. Skúste navštíviť dermatológa, či sa nejedná o iný problém v tejto oblasti.

  • Herpes

    , Autor: Ytan

    Dobrý deň , dnes som bola na prehliadke u gynekologa , kvoli zváčšenej uzline v trieslach , a podkoznej vyrazke na vrchnej strane pysku . Nieje velmi vidno skôr citiť. Doktor sa len pozrel a povedal genitalny herpes. Mam 1 parnera , ktorý je uplne zdravý uz 4 roky. Ziadne ine tazkosti nemam , ci uz s močenim alebo palenim posvy. Boli ma len ta uzlina a ta vyrazka na dotyk. Je mozne ze sa mohol zmýliť ??

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    prvý výsev herpesu na genitáli býva pomerne rozsiahly a výrazne bolestivý. Ale bez vyšetrenia sa nedá určiť, čo ho máte. Partner vôbec nemusí mať prejavy, na genitál sa prenáša aj ústny typ vírusu.

  • sčervenanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, mam 19rokov, asi pred polrokom sa mi objavilo sčervenie vonkajsich pohlavnych organov, nepali ma to, neboli a pripada mi ako by boli zasiate aj malymi bielymi vyrazkami. na úmyvanie pouzivam lactacyd, pouzivala som rozne kremy aj tabletky predpisane gynekologom, no nic mi nato nezabera. absolvovala som vysetrenie mocu aj testy pap a vsetko je v poriadku. pred polrokom priatel absolvoval operaciu semenikov kde mu odstranovali nejake mazové zlazy, moze to s tym nejak suvisiet? vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    určite by to nemalo súvisieť s operáciou partnera.
    bez vyšetrenia sa nedá zistiť o čo ide, može ísť o infekciu, alebo aj o alergiu, alebo o nejaký kožný problém. Ak Vám gynekológ nevie poradiť skúste navštíviť kožnú lekárku.

  • nepríjemná vyrážka pri vstupe do pošvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, asi tak pred týždňom, sa mi pri vstupe trošku vyššie na vnútorných pyskoch vytvorila zvláštna bolestivá vyrážka, skôr to vyzerá ako pluzgierik , bolí len pri styku s močom (štípe, páli ) a pri dotyku vcelku prenikavo bolí (pichľavo) ..po dvoch dňoch zmizla, ale znovu sa objavila na druhej strane. Znepríjemňuje mi pohlavný styk, partnera mám stáleho. vopred ďakujem za radu

  • Dobry den

    , Autor: Registrovaný používateľ

    V prvom rade by som sa chcela informovat ohladom vytoku.....beriem antikoncepciu uz zhruba 5 rokov alebo 6...a vytoky mavam pravidelne skoro cely mesiac(zacina to po skonceni menstruacie a trvaju az kym my zacne dalsia manstruacia)ci je to normalne???..ale vytoky mam normalne...?????a este by som sa chcela spytat:nasla som si hrcku v oblasti genytalii lenze ta hrcka je na pokozke a kedze sa holim pravidelne myslim si ze je to zapal vacku.Myslim si to preto lebo my z tej hrcky vyteka aj hnis...proste ako vyrazka.....moze to byt nieco vazne??????mozu tie vytoky suvisiet s tou hrckou??????Dakujem