Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,852 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Opakujúce sa zápaly

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pred Vianocami som mala mykózu, liečila som sa Canesten masťou. Pred mesiacom som bola na stery a mala som zápal, lekár mi predpísal antibiotika CIPHIN 250 a vaginálne tablety Gynoflor. Po 5 dňoch som dostala menštruáciu, tak som s gynoflorom pokračovala zase po nej, hoci som mala pocit, že som v poriadku. Odvtedy prešlo 5 dní a mňa pošva strašne páli a mám výtok, no nie som si istá či to nie je len vylučovaná tableta. Je možné, aby tieto problémy boli kvôli Gynofloru? Nemôžte mi poradiť nejaký voľnopredajný liek na zápal? Mám 18 rokov, som panna.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    možete mať problém po Ciphinu mykózu, ale Gynoflor by mal pomocť. Ak nie, kúpte si krém canesten, natierajte si vulvu a pošvu a stav sa upraví.

Podobné otázky

  • bolestivý pohlavný styk, opakujúce sa zápaly

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor! Mám 24 rokov a 2 deti, ktoré som rodila sekciou. Pri druhom tehotenstve v 7 mesiaci som bola operovaná na Bartolíniho žľaza /ľavá strana/, ktorú mi vybrali. Od pôrodu mám stále opakujúce sa zápaly /výtoky a svrbenie v pošve/. Liečim sa u svojho gynekológa. Beriem aj 6 antibiotík za sebou a stále sa to vracia. Chcem sa spýtať, prečo je to tak a ako sa to dá vyliečiť? Môže sa mi znova zapáliť druha Bartolíniho žľaza?? Chcem sa ešte spýtať mám veľmi bolestivý pohlavný styk a pociťujem bolesť aj pri močení niekoľko dní po menštruácii, lekár mi oznámil, že mi pracuje pravý vaječník naplno a ten druhý sa len priživuje. A ešte mi aj pravá strana maternice tlačí na ten vaječník, ktorý pracuje. Aké to môže mať následky v budúcnosti a prečo to je vlastne tak? Dá sa ta bolesť niečím zmierniť. Mám dve krásne zdravé deti, budem môcť bez problémov v budúcnosti otehotnieť? ĎAKUJEM

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zrejme Vaše zápaly sú nesprávne liečené, pretože celkové antibiotiká sa na zápal pošvy nedávajú. So zápalom Bartolinskej ľazy to nemá nič spoločné. Bolesti pri styku a pri močení možu súvisieť so zápalom, ale skor močových ciest a krčka, vhodné je vyšetrenie na chlamýdie, ureaplazmy, GO. O práci jedného vaječníka a druhý je príživník - myslel som si, že ma už v poradni nič neprekvapí, a že pravá strana tlačí na vaječník, ktorý pracuje. BOŽE TO JE STRAŠNÁ SOMARINA.
    Máte najvyšší dovod zmeny gynekológa.