Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • sprava

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa opytat bola som u mojho gynekologa lebo som si nasla vyrastky okolo posvi vypada to ako bradavicky urobil mi citologiu az za 1 tyzden mi dojdu vysletky mam otazku je mozne ze mam ten hpv vyrus ked mam tie bradavicky a teraz uz nemozem pohlavne zit aby som nenakazila priatela a ako sa zbavim tych bradaviciek a pokial ich budem mat nemozem pohlavne zit?A ked sa odstrania tak mozem spavat s partnerom aj ked ten vyrus mam v sebe dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bradavičky Vám mal lekár zaliečiť, možností je niekoľko. Veľmi dobrý je krém Aldara.
    Priateľa už nenakazíte, lebo víru má už aj on. nie každému však sa bradavice prejavia.

Podobné otázky

  • tazkosti po indukovanom potrate

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Teraz je 3. tyzden po indukovanom potrate v 19 tt kvoli abnormalnemu ultrazvuku (multicysticka dysplazia obliciek). Posledne dni som uz vobec nekrvacala, ani nespinila, nemala som ziadne tazkosti. Bola som aj na kontrolnom ultrazvuku, povedali, ze je vsetko v poriadku.
    Lenze vcera som zacala mat velke bolesti v podbrusku a som zacala velmi silne krvacat. Bola som aj na pohotovosti. Lekarska sprava obsahuje: uterus je v rvf 74x35 mm, endometrium 7 mm na prednej stene menej reg., ov. 1. sin. 35x30 mm, s CLH priemeru 20 mm, ov. 1.dx. 34x30 mm, CD bez VT, DK bpn.
    Boli vykonane aj laboratorne vysetrenia s vysledkami: CRP: 0,6. beta-HCG: 1,1. Hemolyza -, Lipemia -, Ikterus -.
    Poslali ma domov s tym, ze som mala ovulaciu a preto som krvacala. Ale v noci som zase zacala velmi silne krvacat a dnes v poobede zase so silnymi bolestami, krvacam taku pol hodinku maximalne, potom trosku len spinim.
    Povedzte mi prosim Vas, co by som mala dalej robit? Mam este dalej pockat, lebo este stale prebieha cistenie maternice? Je normalne stale mat take bolesti a krvacat tak silne?
    Dakujem za Vasu odpoved!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    podľa správy je ultrazvukový nález v norme, nie sú známky zadržaných tehotenských častí v maternici, rovnako aj CRP a HCG sú negatívne.
    Naozaj krváanie vyzerá skôr z dôvodu hormonálnej poruchy alebo ovulácie, preto si myslím, že nie je potrebné niečo prevádzať a stačí počkať, situácia by sa mala upraviť. Bolesti mohlo naozaj spôsobiť aj krvácajúce žlté teliesko. Ak by sa zhoršovali, treba vyhľadať znova lekára.

  • Vyšetrenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň počas tehotenstva min rok v marci mi bol zisteny fibreadenon o veľkosti 8mm
    Po tehotenstve som šla teraz na kontrolu keď som prestala odsávač mlieko .nekojila som nakoľko som mala predčasniatko.takzs 4mesiace som odsavala len.a chvíľu kojila e.potom.maleho to vycerpavalo mala som zakázané.tu je správa po kontrole teraz..
    Hypoechogenny homogeeny hladko ohraničený útvar uložený povrchovo v žľaze veľkosti 7-8mm s mierne lalocnatou konturov ,stredne hrubej echotextury s okrajovym zarezom.
    Stacionárne ložisko prevažne s benignymi rysmi.
    Chcem sa spýtať lebo doktor ma poslal teraz na biopsiu..a preto sa veľmi.bojim čo to znamená .strašne som vystrašená.preto by som sa vás chcela spýtať či je tam nejaký problém..ja už neveim čo sa aj namotavam mám pocit že mám takú citlivú bradavku no neviem či to môže byť tým už sa sledujem vyslovene :(mam 36, rokov.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    podľa nálezov sa útvar nemení, a má nezhubné charakteristiky, takže si myslím, že sa nemáte čoho obávať. Fibroadenóm je pomerne častý nález, je nezhubný a operačné riešenie sa odporúča iba v prípade, kedy robí klinické problémy.

  • sprava

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pisala som vam ohladom tych bradaviciek ze ci sa moze nakazit moj partner ja mam teraz noveho priatela a este som snim nespala koli tomu ze mam hpv vyrus ale chcem sa opytat ked sa zbavim tych bradaviciek a mam hpv nemoze to dostat aj tento moj partner dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to pomerne zložitá otázka, aj keď sa zbavíte bradavičiek, nikto Vám nezaručí, že HPV zmizne, je možné, že Vám v tele zostane.
    Okrem toho HPV vírus je veľmi rozšírený a iba u niekoho robí prejavy, takže partner ho síce može dosta´t, ale kondylómy nebude mať.

  • sprava

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer pan doktor Potrebujem poradit na pyskoch mam take ako biele vyrazky ktore sa nedakuj ani vytlacit su malinke ako spendlikova hlavicka nevrbvia ani nebolia uz ich tam mam dost dlho ale som sa stym nezaoberala lebo som nemala ziadne problemi stim ale moja otazka je poznate Hirsuties Papillaris citala som na internete o tom boli tam aj fotky a uplne tie vyrazky co mam ja sa podobaju ako na tej fotke ale je tam skor pisane iba o muzoch ja by som potrebovala vediet ze ci aj u zien sa to vyskituju myslite ze by to mohlo ist aj o genitalne bradavice?Dakujem

  • sprava

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor na velkych pyskoch mam tak male biele pruzgieriky no neviem to presne opysat ako to vypada kamaratka mi hovorila ze to ma kazda zena tak neviem mozte mi napisat co to moze byt dakuejm