Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kvasinky opat...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Pan doktor chcela by som sa opytat, som v 13 tt, v 11tt mi bola zistena kvasinkova infekcia (jemny vytok, pocit palenia pri moceni, svrbenie - hroza) Gynekologicka mi predpisala krem Fungicidin a take gelove gulicky na vkladanie, po desatdennej liecbe mi to preslo, ked som krem vysadila po troch dnoch sa mi to vratilo, dva dni som sa opat rano a vecer natierala a preslo to no a teraz po tyzdni sa mi to opat vratilo, neviem ci mozem zas natriet tym Fungicidinom ked bolo na pribalovom letak napisane, ze nieje vhodny pre zeny v prvom trimestri - ale mne po tych dvoch dnoch zaberie - teda aspon to svrbenie je prec. zistila som, ze sa mi to zhorsi po cokolade, je to mozne ? Poradnu mam o dva tyzdne tak neviem, ci mam cakat co bude alebo ist skor, dakujem za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    preliečte sa znova Fungicidinom, či inou masťou (napríkald Canesten) a potom si preventívne dlhodobo dávajte Lactovag čípky, sú bezpečné a zvyšujú imunitu pošvy.