Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • krvacanie po pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den p. doktor,
    6.5. mi robili cistenie maternice pre missed abort v 8tt, nasledne som bola upozornena, ze 2 tyzdne sa nemam kupat, ani mat pohlavny styk.
    Po uvedenom cisteni som spinila 11 dni, kontrolne sono bolo v poriadku. Chraneny pohlavny styk som mala az na 15 den od cistenia, ale pocas neho som zacala krvacat jasnou krvou bez bolesti, velmi som sa naplasila.
    Mala som este pockat, bolo to velmi skoro? Pripadne to moze mat iny dovod? Treba s tym ist za gynekologom? Dakujem za odpoved.

Podobné otázky

  • Krvácanie po pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, po dlhšom čase (polrok) som mala pohlavný styk, po ktorom som po 2 dňoch krvácala čerstvú krv pri defekácii. Menštruacia mi má prísť až o 5 dni, no odvtedy som už nekrvacala. Mám sa niečoho obávať? Ďakujem.

  • Krvácanie po pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem
    Chcem sa opýtať či môže predstavovať nejaký problém keď som mala krvácanie po pohlavnom styku s manželom, nikdy predtým sa mi to nestalo až teraz prvý krát. Už dlhšiu dobu má trápia bolestí v podbrušku, menštruáciu mám teraz pravidelnú aj keď dĺžka krvácania je rôzna niekedy trvá len dva dni inokedy celý týždeň. Menila som teraz ošetrujúceho lekára a prvé vyšetrenie mám až koncom novembra a preto sa chcem opýtať či by som mala ísť k nemu skôr pre to krvácanie. Ďakujem vám za vašu odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    krvácanie po styku veľmi často znamená nejaké ochorenie krčka maternice. Ak je spojené s bolesťami, môže ísť o zápal krčka maternice, a odporúčal by som vyšetrenie.

  • krvacanie po pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    mam 30 rokov, 2 rocne dieta, pred par mesiacmi mi zistili zmutovane bunky na krcku maternice, po prelieceni a vysledkoch cytologie uzavreli ze som uplne v poriadku, snazime sa o babetko, mynuli mesiac mi meskal menzes, test bol slabo pozitivny, krvne testy tak isto, ale o par dni som dostala neuveritelne bolestivy menzes, lekarka len skonstatovala, ze tak sa konci 50 % tehotenstiev v prvych 5 tyzdnoch, ze je to normalne.. Tento mesiac sme sa pokusali dalej, ale v strede cyklu po pohlavnom styku ostalo vsetko od krvi, velmi sme sa zlakli, potom som mala este asi 2-3 hodiny velke bolesti, nadute brucho, musela som brat brufen na utlmenie. Tento mesiac menzes prisiel na cas, takze zase nic. Mam v hlave plno otaznikov, pomozete mi nejake zodpovedat? Co znamenalo to krvacanie? Je mozne ze len praskla cievka alebo co?
    DAkujem vopred, akakolvek odpoved aspon trosku psychyckej utechy.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zopakujte si ešte raz test, pre istotu, ak by sa jednalo o mimomaternicovú graviditu. Ak bude pozitívny, navštívte čo najskor gynekológa.
    Čo sa týka toho krvácania, mohla sa ešte dočisťovať dutina maternice, od nahromadenej sliznice a krvi.

  • krvacanie po cisarskom reze

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem!

    Som po cisarskom reze /15.8./ a objavuje sa u mna krvacanie po pohlavnom styku. Krv je jasnocervena, neskor prechadza do tmavocervenej , nakoniec do hnedastej farby a niekedy pocitujem mierne bolesti v podbrusku. Na kontrole u gynekologa po sestonedeli bolo vsetko v poriadku.Mam sa obavat problemov alebo je to fyziologicky jav. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    krvácanie po styku je vždy pomerne varujúci problém, ale takto krátko po cisárskom reze nemusí znamenať nič hrozné. Vhodné je znovu vyšetrenie so zameraním sa na stav krčka maternice, či na ňom nie sú zmeny. Krvácanie po styku je najčastejším príznakom chorob krčka.