Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • čo to môže byť?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor! Na vašu radu som dnes navštivila moju gynekologyčku. PM26.11. urobila mi sono vyšetrenie. sliznicu mam vysoku a v nej akasi bodka,zatial sa neda identifikovať. Urobila som si aj tehotensky test,podla ktoreho som nie tehotna, hoci lekarka mi povedala že tehotenstvo nevylučuje. ak som neni tehotna čo to môže byť? Dostala som aj vyvolavačku, vraj to neubliži.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nie ste tehotná, zrejme ste mala neovulačný cyklus a sliznica narástla do vyšších rozmerov, do 10 dní by ste mala dostať menštruáciu.

Podobné otázky

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, včera som zistila že mám biely hrudkovitý výtok, skor sú to biele hrudky je ich viac. Čo to može byť?

  • Menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, beriem antikoncepciu Dienorette vyše roka, pred sedemdňovou pauzou som mala hnedý výtok a dosť, počas sedemdňovej pauzy som mala tiež len hnedý výtok čo to môže byť?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri dlhšom užívaní môže dochádzať k tzv. atrofickému krvácaniu z maternice ppočas brania tabliet, rovnako sa zoslabuje menštruačné krvácanie. Nič zle to nepredstavuje.

  • Bolestivé vyrazkh

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den mam otazku dnes som si vsimla ze mam vyrážku asi 6mm ktora je podliata krvou, vytlačila som ju a vytiekla z nej krv. Vcera som to tam nemala, co to moze byt? dakujem

  • Pluzgier na krcku maternice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, uz roky rokuce mam ako keby maly pluzgier na krcku maternice. Uz asi 15 rokov, co si pamatam.. Chvala Bohu cytologia je stale v poriadku, hpv tiez. Minuly rok som mala ascus, ale zo stresu som si dala urobit o 2 mesiace dalsiu s hpv a vysledky boli negativne.
    Mam muza 12 rokov (pred nim som mala jedneho, a moj nikoho). Avsak, dnes som si davala cipok a zistila som, ze mam uz 2 ako keby pluzgiere a zvacseny ten povodny.

    Co to moze byt? Stretli ste sa s tym? Je to nieco skodne?

    Mam 32 rokov, 1 dieta cisarskym, som po menzese, bolia ma momentalne vajecniky, lebo sa blizim sa k ovulacii. Menzes (nebolestivy) som mala teraz iba cca 5 dni (inak 8).Nemavam ziadne tazkosti.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím, že sa jedná o tzv. ovulum nabothi - žliazka na krčku sa upchá a naplní hlienom a vytvorí guĺovitý útvar podobný pľuzgieru.
    Tento nález nepredstavuje žiadnu hrozbu, môže byť ich na krčku aj viac, ak je krčok až deformovaný, nazýva sa to ovulóza.

  • Krvácanie po styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň! Už som zúfalá.. už rok mi trvá problém, že mám špinenie v druhej polovici cyklu. V apríli mi predpísal môj gynekológ Duphaston, užívala som to 3 mesiace - bez efektu. Cyklus mám ináč pravidelný, menštruáciu nemám bolestivú. Vtedy všetky výsledky som mala negatívne. Minulý mesiac sa mi stalo, že po styku som tiež krvácala, stalo sa to 2x a potom vkuse špinenie. Pred 2 týždňami som navštívila znova gynekológa - výsledky zase v poriadku. Vtedy mi povedal, že mám tam slabé cievy, preto to krvácanie. 3x po sebe som bola odvtedy na tzv. “liečbe”, akokeby mi tam spálil tie cievky. Teraz som týždeň pred menzesom, po styku zase krvácanie, potom to špinenie. Nie som obézna, snažím sa žiť zdravo, cvičím, beriem vitamíny.
    Prosím Vás, čo to môže byť?
    Ďakujem pekne za odpoveď!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takto sa prejavuje ochorenie krčka maternice, môže ísť o jeho zápal. Bolo by na zváženie odber z krčka okrem cytologie aj na infekcie a prípadne antibiotická liečba.