Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pluzgier na krcku maternice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, uz roky rokuce mam ako keby maly pluzgier na krcku maternice. Uz asi 15 rokov, co si pamatam.. Chvala Bohu cytologia je stale v poriadku, hpv tiez. Minuly rok som mala ascus, ale zo stresu som si dala urobit o 2 mesiace dalsiu s hpv a vysledky boli negativne.
    Mam muza 12 rokov (pred nim som mala jedneho, a moj nikoho). Avsak, dnes som si davala cipok a zistila som, ze mam uz 2 ako keby pluzgiere a zvacseny ten povodny.

    Co to moze byt? Stretli ste sa s tym? Je to nieco skodne?

    Mam 32 rokov, 1 dieta cisarskym, som po menzese, bolia ma momentalne vajecniky, lebo sa blizim sa k ovulacii. Menzes (nebolestivy) som mala teraz iba cca 5 dni (inak 8).Nemavam ziadne tazkosti.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím, že sa jedná o tzv. ovulum nabothi - žliazka na krčku sa upchá a naplní hlienom a vytvorí guĺovitý útvar podobný pľuzgieru.
    Tento nález nepredstavuje žiadnu hrozbu, môže byť ich na krčku aj viac, ak je krčok až deformovaný, nazýva sa to ovulóza.