Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolest pyskov a hradze

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.V septembri 2008 mi bola vykonana konizacia krcka maternice.Na kontrole v decembri sa ukazalo,ze je to zatial v poriadku.Zaciatkom decembra 2008 mi boli po kolonoskopickom vysetreni diagnostikovane vnutorne hemeroidy.Napriek vsetkej snahe a liecbe sa moj stav len zhorsuje a odstartoval mi gynekologicke problemy.Vnutorne hem.su uz sem tam vonkajsie,jeden zvraskaveny uzol,ktory je stale vonku mi smeruje hradzou a k vchodu do posvy.A tu zacina peklo,ktore neviem s cim suvisi,alebo kde mam hladat pricinu.Bolia ma pysky,bolest sa da opisat ako bodava,pichlava,s narazovym tlakom.Pred mesiacom som mala bolest na lavej strane podbruska,spojenu s bielym vytokom,vzhladu pardon za opis,soplava sviecka z nosa,dost tuha,bez zapachu.Gynekolog ma prehliadol a konstatoval Candidu bez hocijakeho vyteru,naordinoval oralnu tabletu Fluconazolu 150mg.Vytok prestal,aj bolest v podbrusku.Bolesti pyskov a hradze vsak nie.Bolest,pichanie,sa zjavi hocikedy,bez hocijakeho stimulu,drazdenia,v pokoji.Da sa povedat,ze pri sprchovani to je horsie.Pysky sa mi zduria,su vacsie.Ako antokoncepciu pouzivam kondom,gynekolog si mysli,ze mam alergiu na latex,hlupost,sex som nemala 5 mesiacov,neprichadza v uvahu v momentalnom zdr.stave.Moju bolest pyskov neriesi,povedal,ze uvidim,ked si dam do poriadku hemeroidy,zvazujem operaciu laserom.Tvrdi,ze na hradzu a vchod do posvy mi skodia antihemeroidalne pripravky.Tak ja uz fakt neviem,zbieram info kde sa len da...Este ma napadlo,ci 1.Je mozne,ze mi tlacia nejake vnutorne hemeroidy na pohlavny organ a oblast okolia,nakolko su blizko seba.2.Je mozne,ze mam od prechladnutia ,,vlka,,?i ked nesedavam na studenom,teplo sa obliekam,len v praci som z klimatizacie cela stuhnuta,az tuha,viac menej mi byva casto zima.3.Je mozne,ze by som mohla mat zapal Bert.zlazy,a nieje to viditelne vredom,velkym opuchom,vyrazkou?Moj prispevok je velmi dlhy,viem,no som zufala,dost mi moje problemy obmedzuju bezny zivot,chcem to riesit.Dakujem Vam velmi pekne za Vas nazor,radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    určite by som začal tým, že by som Vás preliečil lokálne širokospektrálnym krémom - buď macmiror krém, prípadne Dalacin krém.
    A niečo aj na mykózu, tie celkové antimykotiká sú síce efektné ale občas lokálne problémy neriešia.
    Ak by bolesti pretrvávali, vhodné by bolo aj kožné vyšetrenie, na zistnie prípadnej nejakej kožnej choroby vo oblasti genitálii.
    Inak si myslím, že problémy možu súvisieť aj s hemeroidmi, je možné, že po ich vyliečení boelsti zmiznú - inervácia oblasti je spoločná a bolesť sa može prenášať aj inam.