Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Ďakujem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pán doktor.Chcem sa poďakovať za odpoveď (19.3. MIOM)Ano je to presne takako ste mi to napísali.Nakoniec som sa spojila s kamarátkou gynekolog. a objednala som sa u nej aby povedala ako sa veci maju.(nebola som si istá či to bude môcť urobiť nakolko je zamest.nemocnice a nemá ord.) ale všetko sa nakoniec podarilo a pekne mi všetko vysvetlila.Nemám tam ani miom ani nič ohraničené.Vraj tam mám na jednom mieste trošku zhrubnuté tkanivo,ale nič iné.Tak vraj mohol myslieť to ,či sa náhodou s toho niečo nevyvinie.No ale potrebovala som to vedieť presne takto.Už som pokojnejšia.A potom vraj chodte na preventívne prehliadky.A s tým odhadom ohladne môjho gyn. ste trafili neskutočne presne,pretože neviem kolko poznáte vašich kolegov ktorý dokážu vyšetriť tehotnu ženu aj na chodbe čakarne,alebo sa medzi dverámi opýtať pred všetkými kto je na rade?A aký mate problém?No ale sme všeliaký.Zdravotnu kartu som mala zobrať už dávno,už bolo dosť stresov.Ďakujem ešte raz za odpoveď.A ešte k tomu ako ste mi napísali,že ak je to tak .........to všetko čo sa mi prihodilo.....ano bolo to presne tak pán doktor,ved ak súdný znalec , ktorý sa touto robotou živí odovzdá kvôli nášmu prípadu licenciu a neodovzdá vypracovaný posudok tak tam bolo velmi vážne pochybenie.A dôvod :vyhrážali sa mu fyzickou likvidáciou rodiny.Tak Vám prajem všetko dobré a vela spokojných pacientiek.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    už si nepamatám na Váš prípad, ale som rád, že som pomohol. Od toho som tu. Je slobodná voľba lekára a ak nie ste spokojná so starostlivosťou a prístupom, nič nebráni zmeniť ho. Niekedy však je to problém, pretože žiaľ poisťvňa neuzavrie zmluvu s každým, a zmluvy často majú babráci a rutinéri, a títo potom nemajú konkurenciu.

Podobné otázky

  • Cytológia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem, minulý rok mi bola robená konizácia, následne boli výsledky v poriadku. Cca o 3 mesiace mi vyšla z cytológie L sil, po 3 mesiacoch všetko v poriadku (to bolo teraz v júli). V auguste som mala preventívnu prehliadku u gynekológa, ktorý mi robil opäť cytológiu a tam mi vyšlo zas L sil. Prosím Vás je možné opätovné zhoršenie po mesiaci a pol? Som z toho dosť smutná, mám sa opäť objednať do nemocnice na zhodnotenie ďalšieho postupu. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    skôr si myslím, že je to vec odberov a hodnotenia nálezov na sklíčkach. Možno by nebolo zlé osloviť laboratórium nech prehodnotia všetky Vaše nálezy, či sa naozaj tak menia, alebo boli podhodnotené.
    Okrem toho sa dá spraviť expertná kolposkopia s cieleným odberom.

  • Problémy po mimomaternicovom tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    pred 2. mesiacmi som bola v inej krajine akutne operovana pre prasknuty vajcovod z dovodu mimomaternicoveho tehotenstva. Bolo to moje prve otehotnenie po 5tich rokoch snazenia. (Cca 8-10. tyzden - nevedela som, ze som az v tomto stadiu, lebo mi zistili celiakiu a mala som rozhadzany cyklus). Pri prasknuti doslo k strate 2.5L krvi, podavali mi transfuziu. Odstranili mi laparoskopicky lavy vajcovod a na pravom 2 mensie benigne cysty. Kyretaz nebola robena. Doteraz som mala 2 cykly s velmi slabym menzesom, podobnym spineniu.Lekar mi aj kontroloval hcg v krvi (po 1,5 mesiaci od operacie bola cca 90), pred tyzdnom som mala posledny odber, lebo hodnota uz bola zanedbatelna. Momentalne som po 2hom slabom menzese a zacala som pocitovat pichanie v oblasti posvy a krcka maternice. Nie vkuse, no pocas dna sa to parkrat ozve. V oblasti odobrateho vajcovodu, su obcas tiez tahave bolesti. Je take nieco v mojom pripade v poriadku? Moze to byt sposobene fyzickou namahou? Aka doba pre opatovne snazenie je podla vas vhodna? (Momentalne sa nato fyzicky ani psychicky este necitim).
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím si, že tie pichavé bolesti v pošve a krčku nesúvisia s operáciou, ťahavé bolesti v podbruší môžu byť po operácii, občas sa vytvoria v mieste operácie zrasty. Opätovne môžete otehotnieť, až sa na to budete fyzicky aj psychicky cítiť.

  • Krcok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    som 32+1 tt. Poznáte hrdlo 2cm, cervikometria 3,6cm, funneling neprítomný, vonkajšia bránka pre špic prsta, prvorodička, ale po jednom kyrete z dôvodu zamlcaneho potratu.
    Je to dobrý nález na môj týždeň? To otvorenie na špic ma desí. Mala by som vkladať progestanelle?
    Ďakujem.

  • Problém s obnovou epitelu pišvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán Profesor.
    Kvôli zápalu močového mechúra som s týždňovým odstupom užívala ATB Znobact, potom Suprax. Dôsledkom je vaginálna mykóza. Od zápalu močového mechúra po dnešný deň to celé trvá mesiac. So Supraxom (7 dní) som súbežne užívala Flukonazol (10 dní). Ani to nezabránilo mykóze. Mykózu mám preliečenú najprv vaginálnymi tabletkami Canesten (celkovo 9-krát po 100 mg) a jedným balením Jenamazolu. S prestávkami. Vždy sa mi to vrátilo. Antimykotiká ma už na sliznici pália, cítim to hlavne na vulve. No zároveň cítim, že mi zaberú. Keď som po antimykotikách skúšala vaginálne probiotiká Gynimun intim care, tak som mala v pošve neskutočné pálenie ako oheň, až mi to dráždilo močovú trubicu. Skúsila som si dať čapík Cicatridina. Aspoň ma nepálila vulva. Poslednú menštruáciu som mala pred 4 rokmi, mám 52 rokov. 18 rokov som nemala žiadny problém: ani s močovým mechúrom, ani gynekologický. Ako mám, prosím Vás, dať do poriadku epitel pošvy a zároveň zabrániť návratu mykózy? Pálenie okolo pošvového vchodu mám strašné. Aj po vymočení. Začala som s protikvasinkovou diétou, aj s užívaním doplnku Candix. Orálne užívam probiotiká. Ďakujem veľmi pekne za pomoc.

  • Odtok plodovej vody po serklazy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím chcela by som sa opytat či mi môže po kvapkách odtekať plodová voda , ako to zistím keď zadržiavať moc tak nejde nič , ale na vložke je mokré ako môže to byt aj výtok , aké môžu byt príznaky toho ďakujem