Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Trvá dlho

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Včera som vám písala túto otázku:

    Dobrý deň. Beriem antikoncepciu Daylla a momentálne mám do soboty 7 dňovu pauzu. Menštruácia mi z nejakého dôvodu prišla ešte počas užívania antikoncepcie a to o 7 dní skôr ako zvykne chodiť, tzv. na predposlednu tabletku z blistra respektíve 2 dní pred začiatkom pauzy. Mám ju momentálne už 6 dní a stále nevyzerá že by chcela prestať. Mám brať antikoncepciu ďalej tak ako zvyknem, čiže dokončiť 7 dňovu pauzu a v sobotu teda večer vziať prvú tabletu z blistra alebo mám pauzu ukončiť skôr? Bojím sa že mi menštruácia bude trvať až do konca pauzy a v tomto teple je to strašné plus máme ísť na oslavu. V lekárni mi odporučili užívať doplnok Rutín. Prípadne mohla by mi skončiť aj sama skôr ako začneme užívať antikoncepciu? Ďakujem

    Odpísali ste mi že mám pokračovať v užívaní ako keby som nekrvacala, tak neviem či to správne chápem že mám užívať tak ako vždy, čiže dokončiť 7 dňovu pauzu a v sobotu teda začať normálne užívať tak ako vždy. Alebo si mám tu pauzu skrátiť a začať užívať už dnes?

    Ďakujem