Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Cyklus počas užívania HAK

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcem sa informovať ohľadom môjho problému, či je to v poriadku alebo je potrebné navštíviť gynekológa. Som 6 mesiacov po pôrode. 4 mesiace som užívala Zlyndu, nakoľko som kojila. 2 mesiace užívam Lunyttu, nakoľko som prestala kojiť a Zlynda mi nevyhovovala a s Lunyttou som mala aj skúsenosti pred otehotnením. Ide o to, že som po dohode s gynekológom nerobila po mesiaci pauzy, že je v poriadku spraviť ju až po 3 mesiacoch. Napriek tomu som mala po 2 mesiacoch cyklus, resp silnejšie špinenie asi 8 dní. Po ďalších dvoch dňoch začalo opäť slabšie špinenie. HAK som užívať neprestala ani počas tých 8 dní.
    Za skorú odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to v poriadku, potrebuje to istý čas, kým sa sliznica maternice prispôsobí novým hormonálnym podmienkam. Väčšinou to trvá práve tri mesiace, kým sa cyklus upraví.