Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • HAK a chlorella

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    rada by som sa spýtala, či užívanie chlorelly znižuje účinok HAK Maitalon? V letáku sa píše, že ostatné lieky (vrátane antikoncepcie) treba užívať s minimálne hodinovým odstupom od chlorelly (to dodržujem), a potom je to v poriadku.. Chcela by som sa ale poradiť ešte s vami..
    Som plne chránená aj počas 7 dňovej pauzy HAK, ak užívam chlorellu každý deň s viac ako hodinovým odstupom? Alebo treba radšej zvoliť ešte inú formu ochrany?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na to sa veľmi ťažko odpovedá, pretože chlorella je doplnok stravy, ktorý obsahuje riasy, ale nie je štandard čo presne to obsahuje bo chemickej stránke. Na internete sú rôzne informácie, väčšinou reklama, takže z toho nič reálne nevyčítam.
    Ak píšu že stačí odstup hodina a nemá to potom účinky, nič iné Vám neostáva iba tomu veriť, tak ako veríte, že Vám chlorella pomôže.