Urologický čaj v tehotenstve môže spôsobiť problémy

Redakcia | 3. október 2020
Urologické čaje v tehotenstve

Nepite ho preventívne.

Toto obdobie ženy je spojené s vyšším rizikom infekcií dolných močových ciest. Tie sa riešia o to ťažšie, že veľká časť liekov sa počas tehotnosti buď nesmie užívať, alebo ich účinky na plod nie sú dostatočne preskúmané, takže sa ich užívanie musí citlivo zvážiť.
Urologický čaj ako taký počas gravidity kontraindikovaný nie je. Pri rozumnom užívaní teda nespôsobuje poškodenie bábätka a môže pomôcť tehotnej zmierniť ťažkosti.

Tu je ale potrebné zdôrazniť, že ide len o doplnkovú liečbu a žena by si ju nemala ordinovať sama, ale až po porade s lekárom.
Manuál pre tehotnú ženu
Prečítajte si tiež:

Manuál pre tehotnú ženu

Urologický čaj môže tehotnú ženu odvodniť

Zároveň je nutné zdôrazniť, že nadmerné pitie urologického čaju môže ženu odvodniť a privodiť jej kolapsový stav. Nehovoriac o tom, že účinné látky v urologickom čaji sa môžu dostať do nežiaducej interakcie s inými liekmi, pričom ak lekár nevie, že žena užíva urologický čaj, nemôže tomuto problému predísť. Rovnaké odporúčanie platí aj pre rôzne prípravy s extraktom z brusníc.

Urologický čaj preventívne?

Preventívne užívanie urologického čaju alebo prípravkov s obsahom brusníc v období, keď žena nemá žiadne problémy, môže pôsobiť práve naopak – zbytočne sa dráždi močový mechúr, vďaka čomu žena získa pocit, že má zápal. U niektorých žien môže dôjsť aj k žalúdočným ťažkostiam.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: